Tenis: Ana Bogdan, în ultimul tur al calificărilor la Madrid (WTA)

Tenis: Ana Bogdan, în ultimul tur al calificărilor la Madrid (WTA)

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a reuşit să acceadă în runda finală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 2.549.105 euro, după ce a învins-o, marţi, pe Katerina Siniakova (Cehia), cu 7-6 (7), 7-5.

Ana Bogdan (28 ani 102 WTA), sfertfinalistă săptămâna trecută la Istanbul, a avut nevoie de aproape două ore (1 h 57 min) pentru a trece de Siniakova (24 ani, 67 WTA).

Românca a condus cu 4-1 şi 5-2 în primul set, dar Siniakova a egalat (5-5), s-a ajuns în tiebreak, unde Ana Bogdan a salvat o minge de set înainte de a se impune cu 9-7. În actul secund, Bogdan a început bine, a avut 2-0, dar a pierdut trei ghemuri la rând. Românca a reuşit un nou break la 5-5 şi a încheiat meciul pe propriul serviciu.

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 4.025 de euro şi 20 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi învingătoarea dintre Oceane Dodin (Franţa) şi Nao Hibino (Japonia).

În alt meci din primul tur al calificărilor, Jaqueline Cristian (22 ani, 147 WTA) a fost învinsă de taiwaneza Su-Wei-Hsieh (35 ani, 65 WTA), cu 1-6, 7-6 (6), 6-0.

Românca a câştigat clar primul set, l-a cedat pe al doilea în tiebreak, după mare luptă, iar în cel decisiv a fost surclasată de experimentata sa adversară, după aproape două ore (1 h 57 min).

Jaqueline Cristian s-a ales pentru participare cu 2.600 de euro şi 2 puncte WTA.

Tot marţi, Irina Begu (30 ani, 75 WTA) o va întâlni pe Ana Kalinskaia (22 ani, 104 WTA), în primul tur al calificărilor. Rusoaica a câştigat singurul lor meci direct, luna trecută, în primul tur la Miami, cu 6-4, 7-6 (5).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”