Tenis: Belinda Bencic, cea mai bună jucătoare a lunii februarie (WTA); Simona Halep, pe doi

Tenis: Belinda Bencic, cea mai bună jucătoare a lunii februarie (WTA); Simona Halep, pe doi

Românca Simona Halep, numărul doi mondial, a ocupat locul secund în ancheta pentru cea mai bună jucătoare de tenis a lunii februarie în circuitul profesionist, titlu care i-a revenit elveţiencei Belinda Bencic, potrivit site-ului WTA.

Pe locul al treilea în această anchetă s-a clasat chinezoaica Yafan Wang, iar americanca Sofia Kenin.

Belinda Bencic şi-a anunţat revenirea în elita WTA prin titlul de la Dubai, primul de categoria Premier 5, venit în urma a patru victorii contra unor jucătoare din top 10: belarusa Arina Sabalenka (în faţa căreia a salvat şase mingi de meci), Simona Halep, ucraineanca Elina Svitolina şi Petra Kvitova. Fostul număr 7 mondial a revenit în top 30 pentru prima oară din septembrie 2016.

Simona Halep a jucat nouă meciuri în 13 zile în Orientul Mijlociu, disputând finala la Doha şi atingând sferturile de finală la Dubai. După ce a pierdut primul loc în clasamentul mondial la finalul turneului Australian Open, Halep a revenit pe locul secund în urma rezultatelor din februarie. Singurele sale înfrângeri au venit în faţa viitoarelor campioane de la Doha (Mertens), respectiv Dubai (Bencic).

În ianuarie, cea mai bună jucătoare din circuit a fost aleasă japoneza Naomi Osaka, nimeni alta decât campioana de la Australian Open.AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”