Tenis: Buzărnescu - Am visat la finală, dar nu mă aşteptam să o joc

Tenis: Buzărnescu - Am visat la finală, dar nu mă aşteptam să o joc

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a declarat, vineri, că a visat să se califice în finala turneului WT de la Hobart, dar nu se aştepta să se şi întâmple acest lucru.

Jucătoarea de 29 de ani va juca finala turneului tasmanian după ce a dispus în penultimul act cu 6-2, 6-2 de ucraineanca Lesia Ţurenko, a cincea favorită.

''Visam la calificarea în finală, bineînţeles, dar nu mă aşteptam să se întâmple. Nu mai sunt tânără, am 29 de ani. Cine s-ar aştepta la aşa ceva, la 29 de ani'', a declarat Buzărnescu după cea mai mare performanţă a carierei.

Deşi a admis că a fost un pic nervoasă din cauza întreruperilor provocate de ploaie, Buzărnescu a dominat meciul cu Ţurenko, jucătoarea ucraineană terminând cu 39 de erori neforţate.

''Am încercat să joc, să joc, să joc. Asta e tot'', a spus Buzărnescu (57 WTA), ea urmând să urce cel puţin pe locul 44 în clasamentul WTA care a fi publicat săptămâna viitoare.

În finală, Buzărnescu o va înfrunta pe deţinătoarea titlului, belgianca Elise Mertens.

''Este o jucătoare foarte dificilă, a jucat foarte bine începând de anul trecut, de la Hobart. Eu vreau să fac un meci bun şi să joc cât de bine pot'', a afirmat Buzărnescu.

Buzărnescu nu a pierdut niciun set la Hobart. Ea ocupa locul 541 în clasamentul mondial în urmă cu un an, iar în octombrie a devenit cea mai vârstnică debutantă în top 100 de la Tzipora Obziler care a urcat în prima sută WTA în februarie 2007, la vârsta de 33 de ani.

AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...