Tenis: Buzărnescu, învinsă în primul tur la Hobart (WTA); Niculescu şi Olaru, calificate în sferturi, la dublu

Tenis: Buzărnescu, învinsă în primul tur la Hobart (WTA); Niculescu şi Olaru, calificate în sferturi, la dublu

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu, a doua favorită, a fost învinsă de elveţianca Belinda Bencic cu 4-6, 6-3, 7-5, marţi, în prima rundă a turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Buzărnescu (30 ani, 25 WTA), care a pierdut şi primul său meci din 2019, la Brisbane, s-a înclinat după două ore şi 36 de minute, în care a avut 4 aşi, dar a comis şi 7 duble greşeli, având procentaje mici pe propriile servicii (55% la primul, 38% la al doilea).

Bencic (21 ani, 55 WTA) a reuşit doar 2 aşi şi a comis nu mai puţin de 11 duble greşeli, însă şi în aceste condiţii a servit mai bine decât românca.

Bencic are 2-1 în meciurile directe cu Buzărnescu, pe care a mai învins-o în 2017 la Dubai, în sferturile unui turneu ITF, cu 7-6 (4), 6-2. Mihaela a câştigat în 2017, la Linz, în sferturi, cu 6-4, 5-7, 7-6 (4).

Buzărnescu s-a ales cu 2.100 de dolari şi un punct WTA.

La dublu, Raluca Olaru şi Monica Niculescu s-au calificat în sferturile de finală ale turneului tasmanian.

Raluca Olaru şi kazaha Galina Voskoboeva au trecut de cuplul Alexandra Panova (Rusia)/Laura Siegemund (Germania) cu 6-4, 6-3, după 68 de minute.

Monica Niculescu şi chinezoaica Zhaoxuan Yang, favoritele numărul trei, au câştigat cu 6-4, 6-2 în faţa perechii Xinyu Jiang/Shuai Zhang (China), în 66 de minute.

Ambele perechi câştigătoare şi-au asigurat 910 dolari şi 60 de puncte WTA, ele urmând să fie adversare în sferturile de finală.

Tot marţi, în primul tur la dublu, perechea română Irina Begu/Mihaela Buzărnescu, cap de serie numărul doi, va primi replica din partea cuplului Kaitlyn Christian (SUA)/Alexa Guarachi (Chile).
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro