Tenis: Carla Suarez (Spania) a învins limfomul Hodgkin, depistat în septembrie 2020

Tenis: Carla Suarez (Spania) a învins limfomul Hodgkin, depistat în septembrie 2020

Jucătoarea spaniolă de tenis Carla Suarez Navarro a anunţat joi că a învins limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, cu care a fost diagnosticat în septembrie 2020, şi că în pofida evaluării de peste trei luni intenţionează să revină în circuitul WTA pentru a juca la Roland Garros, transmite EFE.

Carla Suarez, 32 ani, fost nr. 6 WTA în februarie 2016, a informat într-un comunicat că a finalizat cu succes, la Barcelona, tratamentul de chimioterapie şi radioterapie prescris pentru acest tip de cancer care afectează sistemul imunitar.

''Este un alt pas înainte pe acest drum lung. Azi, în sfârşit, am încheiat tratamentul şi pot spune că am învins limfomul. Au fost luni distincte, în care m-am confruntat cu o realitate pe care nu o cunoşteam direct. Cu disciplină, ascultând tot timpul sfatul medicului s-au pus bazele pentru depăşirea bolii'', a declarat Suarez, sfert-finalistă la Australian Open, Roland Garros şi US Open.

Conform protocolului sanitar în această boală, Suarez va fi reevaluată peste trei luni, pentru a se controla situaţia post-tratament.

În funcţie de evoluţia ei fizică din viitoarele săptămâni, Suarez speră să revină pe terenurile de tenis pentru a juca la Roland Garros, unde are asigurat accesul pe tabloul principal al Grand Slaam-ului pe zgură care va debuta pe 30 mai.

Suarez Navarro a jucat ultima oară la Doha în februarie 2020. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Așa o fi?

4 Ea este cea mai bună „influenceră” din România...

5 Citiți și voi câtă brânză a cumpărat BNR