Tenis: Caroline Garcia, ultima jucătoare calificată Turneul Campioanelor

Tenis: Caroline Garcia, ultima jucătoare calificată Turneul Campioanelor

Jucătoarea franceză de tenis Caroline Garcia a obținut ultimul bilet pentru Turneul Campioanelor de la Singapore, marea finală a circuitului profesionist feminin, care va avea loc în perioada 22-29 octombrie, a anunțat joi WTA.

Garcia, numărul 9 mondial, a profitat de retragerea britanice Johanna Konta din turneul de la Moscova, din cauza unei accidentări la piciorul stâng, un forfait care i-a permis lui Garcia să devină a opta jucătoare care va lua parte la competiție, după Simona Halep (România), Garbine Muguruza (Spania), Karolina Pliskova (Cehia), Elina Svitolina (Ucraina), Venus Williams (SUA), Caroline Wozniacki (Danemarca) și Jelena Ostapenko (Letonia).

Caroline Garcia este prima reprezentantă a Franței calificată la finala WTA în ultimii 11 ani, după Amelie Mauresmo, care a participat la ediția 2006 a Turneului Campioanelor. Mario Bartoli a figurat ca primă rezervă la edițiile din 2007 și 2011.

Duminica trecută, Garcia a învins-o în două seturi, 6-4, 7-6 (7/3) pe Simona Halep în finala turneului WTA de la Beijing.

"Calificarea pentru finala WTA de la Singapore înseamnă enorm pentru mine. Sunt foarte mândră să figurez între cele mai bune opt jucătoare ale sezonului și sunt nerăbdătoare să fac parte din această echipă incredibilă. Faptul că sunt prima franțuzoaică, după Mauresmo în 2006, calificată la această finală face ca totul să fie și mai special", a declarat Caroline Garcia pentru site-ul WTA.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...