Tenis de masă: Echipa feminină a României a câştigat grupa la Mondiale, după o victorie splendidă că Coreea de Nord

Tenis de masă: Echipa feminină a României a câştigat grupa la Mondiale, după o victorie splendidă că Coreea de Nord

Echipa feminină a României a reuşit o victorie splendidă cu Coreea de Nord, 3-1, marţi seara, la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Halmstad (Suedia), în urma căreia a câştigat Grupa C şi s-a calificat direct în sferturile de finală.

Bernadette Szocs a adus primul punct al tricolorelor, după 3-1 (11-6, 4-11, 11-7, 11-8) cu Kim Song I, apoi Elizabeta Samara a mărit avantajul echipei Românie, după 3-2 (11-13, 6-11, 11-7, 11-8, 14-12) cu Cha Hyo Sim. Kim Nam Hae a adus singurul punct al asiaticelor, învingând-o pe Daniela Monteiro Dodean cu 3-1 (12-10, 5-11, 13-11, 11-7). Punctul victoriei României a fost reuşit de Samara, după 3-1 (11-3, 10-12, 15-13, 13-11) cu Kim Song I.

Tot marţi, România a învins Taiwanul cu 3-0.

România a obţinut patru victorii şi a pierdut un singur meci în grupă, 1-3 cu Olanda, după o situaţie controversată. Înainte de începerea meciului, Viorel Filimon, antrenorul echipei naţionale feminine, s-a prezentat pentru întocmirea foii de concurs, la ora 19,12. În acel moment, a constatat că arbitrul completase deja foaia României, invocând faptul ca antrenorul trebuia să se prezinte cu 60 minute înainte, în acord cu noua regula adoptată în Jury meeting, cu o seara înainte, la ora 19,00. La insistenţele antrenorului român, arbitrul a refuzat categoric să-l lase pe acesta să termine foaia şi a completat singur echipa, în ordine alfabetică. Federaţia Română de Tenis de Masă (FRTM) a contestat acest lucru şi după consultări ale regulamentului şi a ales să se joace în formula completată de arbitru, Irina Ciobanu, Adina Diaconu şi Daniela Dodean (fără Eliza Samara şi Bernadette Szocs, componentele principale ale echipei naţionale). România a depus un protest oficial, cerând rejucarea meciului, dar acesta a fost respins, iar scorul rămânând cel înregistrat, 1-3.

România a ocupat primul loc în clasament, cu 9 puncte, urmată de Coreea de Nord, 9 puncte, Taiwan, 8 puncte, Olanda, 7 puncte, Polonia, 6 puncte, Cehia, 6 puncte.

Primele trei clasate din fiecare grupă la eşalonul Championship Division se califică mai departe, câştigătoarele celor patru grupe urmând să ajungă direct în sferturi. Formaţiile clasate pe poziţiile 4-6 în grupe vor continua să joace pentru locurile 13-24.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…