Tenis: Federer l-a învins pe Nadal şi va juca în finala turneului de la Wimbledon cu Djokovic

Tenis: Federer l-a învins pe Nadal şi va juca în finala turneului de la Wimbledon cu Djokovic

Tenismanul elveţian Roger Federer, de opt ori campion la All England Club, îl va întâlni pe sârbul Novak Djokovic în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins, vineri, pe spaniolul Rafael Nadal, într-un meci clasic al tenisuluio modern, cu 7-6 (7/3), 1-6, 6-3, 6-4, transmite AFP.

Federer, care se află în căutarea titlului de Mare Şlem cu numărul 21 din carieră, va disputa a 12-a sa finală pe iarba londoneză şi a 31-a de Grand Slam, meciul de duminică fiind a treia confruntare între elveţian şi Djokovic într-o finală la Wimbledon.

În ciuda celor opt titluri cucerite la Londra, Federer nu l-a învins pe actualul lider mondial în cele două finale anterioare de la Wimbledon, în 2014 şi 2015.

Federer a reuşit să îşi ia revanşa vineri în faţa lui Nadal, care îl învinsese recent în semifinale la Roland Garros.

La 38 ani pe care îi va împlini în mai puţin de două săptămâni, Federer a câştigat un meci pe alocuri epic pe terenul central, notează AFP. În primul set, cei doi monştri sacri au mers cap la cap cu serviciul, Federer reuşind să se impună în tiebreak. Nadal şi-a adjudecat categoric setul secund cu un sec 6-1, după care Federer şi-a regăsit atitudinea, diagonalele potrivite şi a reuşit să câştige următoarele două seturi.

În prima semifinală, Novak Djokovic a trecut de spaniolul Roberto Bautista-Agut (22 ATP) în patru seturi, 6-2, 4-6, 6-3, 6-2.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru )


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...