Tenis: Federer rămâne liderul clasamentului ATP după calificarea în semifinale la Indian Wells

Tenis: Federer rămâne liderul clasamentului ATP după calificarea în semifinale la Indian Wells

Tenismanul elveţian Roger Federer va rămâne în poziţia de lider al clasamentului ATP şi săptămâna viitoare, după ce a reuşit să se califice în semifinalele turneului Masters 1.000 de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii totale de 7,972 milioane dolari, pe care l-a câştigat anul trecut.

Federer (36 ani) l-a învins joi, în sferturile de finală, pe sud-coreeanul Chung Hyeong, numărul 26 mondial, în două seturi, 7-5, 6-1. Campionul din Ţara Cantoanelor a înregistrat cu această ocazie a 16-a victorie consecutivă de la începutul acestui an, egalând astfel cel mai bun început de sezon din cariera sa reuşit în 2006.

Jucătorul elveţian a acces pentru a 11-a oară în semifinale la Indian Wells, urmând să-l înfrunte sâmbătă pe croatul Borna Coric (20 ani, locul 49 ATP), care s-a impus la rândul său, cu 2-6, 6-4, 7-6 (7/3) în faţa sud-africanului Kevin Anderson, ocupantul locului 8 în ierarhia ATP.

Vineri sunt programate ultimele două partide din sferturile de finală ale turneului masculin de la Indian Wells: Sam Querrey (SUA) - Milos Raonic (Canada) şi Juan Martin Del Potro (Argentina) - Philipp Kohlschreiber (Germania).
AGERPRES (autor: Miahi Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski