Tenis: Garbine Muguruza - Provocarea meu pentru 2018 este să fiu numărul unu mondial

Tenis: Garbine Muguruza - Provocarea meu pentru 2018 este să fiu numărul unu mondial

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, campioană la Wimbledon în acest an, a asigurat că principalul său obiectiv pentru sezonul 2018 este să devină numărul unu mondial, loc ocupat în prezent de românca Simona Halep.

"Provocarea mea pentru 2018 este să fiu numărul unu mondial. Sunt o serie de jucătoare care se luptă pentru primul loc, iar eu mă văd capabilă să fiu una dintre ele", a declarat Muguruza într-un interviu acordat postului spaniol de radio Cadena Ser.

Jucătoarea născută în Venezuela se simte capabilă să redevină lider al clasamentului WTA, poziție pe care a ocupat-o pentru o scurtă perioadă în 2017 și care i-a adus "mai multă recunoaștere", în opinia sa. "Cariera mea a fost însă progresivă tot timpul și asta m-a ajutat să asimilez totul", a menționat ea.

"Să fiu numărul unu este ceea ce am cel mai mult în minte", recunoaște Muguruza, subliniind că se antrenează "pentru a recupera acest loc", însă știe că pentru asta are nevoie de "mai multă forță și agilitate", precum și de îmbunătățirea anumitor aspecte ale jocului ei, pentru a putea atinge acest obiectiv.

Referindu-se la desele schimbări din fruntea clasamentului WTA în acest an, Garbine Muguruza a precizat: "Există multe jucătoare care pot ocupa primul loc. Înainte erau surorile Williams, iar acum sunt aproximativ șase care se rotesc".

În privința alegerii sale de a reprezenta Spania în detrimentul țării sale natale, Venezuela, Muguruza a explicat: "A fost dificil să aleg între cele două țări. Am avut nevoie de doi ani pentru a mă decide. Am vrut să simt că iau decizia corectă, iar în cele din urmă mă simt foarte mândră, a fost grozav".

În vârstă de 24 ani, Garbine Muguruza are în palmares două titluri de Mare Șlem, cucerite la Roland Garros (2016) și Wimbledon (2017). Ea a ocupat primul loc în clasamentul WTA timp de patru săptămâni, fiind detronată în luna octombrie de Simona Halep, actualul lider mondial.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale