Tenis: Ilie Năstase nu va fi invitat la ediția din acest a turneului de la Wimbledon

Tenis: Ilie Năstase nu va fi invitat la ediția din acest a turneului de la Wimbledon

Fostul mare tenisman român Ilie Năstase nu va fi invitat la ediția din acest a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon și ar putea fi oprit la poartă dacă va încerca să intre, au anunțat miercuri organizatorii, citați de Reuters.

Năstase, în vârstă de 70 de ani, fost câștigător la Roland Garros și US Open și căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, este suspendat provizoriu de la toate evenimentele organizate de Federația Internațională de Tenis (ITF), din cauza comentariilor presupus rasiste și sexiste pe care le-a făcut la meciul cu Marea Britanie de luna trecută.

Președintele All England Club, Philip Brook, a afirmat că el "condamnă" comportamentul lui Năstase, cel care a disputat două finale la Wimbledon.

"El nu va primi anul acesta o invitație la Royal Box", a indicat Brook într-o conferință de presă.

Directorul executiv al All England Club, Richard Lewis, a mers și mai departe, declarând că Năstase "ar putea fi oprit la poartă" dacă va încerca să intre la meciuri cu bilet.

În timpul întâlnirii România — Marea Britanie, de la Mamaia, în setul secund al meciului dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, la scorul de 2-1 pentru româncă, Ilie Năstase a avut o discuție cu arbitrul de scaun, iar după intervenția arbitrului oficial a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului.

ITF a revenit cu un comunicat și a anunțat că Năstase a fost eliminat de la întâlnirea cu Marea Britanie, după mai multe incidente și ''un comportament nesportiv''. Fosta glorie a tenisului a agresat verbal, potrivit presei engleze prezente la Constanța, arbitrul și căpitanul echipei britanice și pe Konta, provocând o întrerupere a meciului dintre Cîrstea și Konta, a doua zi după aluziile deplasate la adresa sarcinii Serenei Williams în conferința de presă.

În conferința de presă desfășurată înaintea meciului din Fed Cup, Năstase a fost întrebat ce părere are despre faptul că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a putut fi auzit Năstase spunând de către jurnaliști.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”