Tenis: Irina Bara a pierdut în primul tur al calificărilor la Australian Open

Tenis: Irina Bara a pierdut în primul tur al calificărilor la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Irina Maria Bara a fost învinsă de grecoaica Valentini Grammatikopoulou cu scorul de 6-3, 6-2, miercuri, la Melbourne, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului Australian Open, cel dintâi de Mare Şlem al anului.

Grammatikopoulou (21 ani, 171 WTA) s-a impus după doar 67 de minute, având procentaje mai bune la serviciu. Grecoaica a avut 23 de mingi direct câştigătoare faţă de doar 5 reuşite de Bara, în timp ce numărul erorilor neforţate a fost de 38 pentru elenă şi 26 pentru româncă.

Cele două s-au mai înfruntat de două ori până acum, jucătoarea elenă câştigând cu 6-1, 6-3, în 2012, în calificările unui turneu futures la Antalya, în timp ce Irina Bara (23 ani, 155 WTA) s-a impus în 2016 în semifinalele unui turneu futures la Hammamet (Tunisia), cu 6-2, 6-2.

La simplu, pe tablourile principale, România îl va avea pe Marius Copil la masculin şi pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu, la feminin.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”