Tenis: Irina Bara, învinsă de Kristina Kucova în optimi la Winners Open (WTA)

Tenis: Irina Bara, învinsă de Kristina Kucova în optimi la Winners Open (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Maria Bara a fost învinsă de Kristina Kucova (Slovacia) cu 2-6, 7-6 (3), 7-6 (5), joi, în optimile de finală ale turneului Winners Open, primul turneu WTA de la Cluj-Napoca, dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

Kristina Kucova (31 ani, 118 WTA), cap de serie numărul opt, a câştigat dramatic, la capătul unui meci epuizant de trei ore (3 h 04 min).

Bara (26 ani, 120 WTA) a câştigat clar primul set, cu 6-2, dar l-a cedat pe al doilea în tiebreak la mare luptă. Foarte echilibrat a fost şi setul decisiv, pe care Bara l-a pierdut tot în tiebreak, după ce a condus la un moment dat cu 4-1.

Românca a făcut 4 duble greşeli, dar a avut şi 30 de winners şi 21 de erori neprovocate. Kucova a încheiat cu 5 duble greşeli, 34 de winners şi 29 de erori neforţate, Bara având la total un punct în plus, 116-115.

Bara a fost învinsă recent de jucătoarea slovacă (31 ani, 118 WTA), cu 3-6, 7-5, 6-4 în optimi la Gdynia, după ce Irina a avut 4-2 în decisiv.

Pentru evoluţia sa, Irina va primi un cec de 3.675 dolari şi 30 de puncte WTA.

Kristina Kucova o va întâlni în sferturi pe Mayar Sherif, prima jucătoare egipteană care atinge sferturile unui turneu WTA. Sherif a învins-o, joi, în optimi, pe filipineza de 16 ani Alexandra Eala, cu 6-2, 6-2.

În sferturi s-a calificat şi Kristyna Pliskova (Cehia), care a dispus de poloneza Katarzyna Kawa cu 6-4, 6-4.

La dublu, în sferturi, româncele Oana Simion şi Gabriela Talabă au fost întrecute de perechea Anna Bondar (Ungaria)/Ulrikke Eikeri (Norvegia), cu 6-3, 6-4.

Tot joi, în optimi la simplu, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe Lara Arruabarrena (Spania).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...