Tenis: Jaqueline Cristian / Elena-Gabriela Ruse, a treia pereche română în semifinale la BRD Bucharest Open

Tenis: Jaqueline Cristian / Elena-Gabriela Ruse, a treia pereche română în semifinale la BRD Bucharest Open

Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse a devenit a treia pereche română calificată în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open după ce a învins, vineri, cu scorul de 7-6 (3), 3-6, 10-4 cuplul din Australia format din Monique Adamczak şi Jessica Moore.

Până acum mai reuşiseră calificarea în penultimul act al probei de dublu perechile Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru şi Irina Begu/Andreea Mitu.

În primul set al întâlnirii de vineri, cele două perechi au reuşit câte un break fiecare, dar Jaqueline Cristian şi Elena-Gabriela Ruse s-au impus la tiebreak, 7-6 (3).

Cel de-al doilea set a fost început mult mai bine de australience, favoritele numărul 2, care beneficiind de un procentaj mai bun la primul serviciu s-au distanţat destul de repede la 3-0. Jucătoarele române au încercat o revenire, dar chiar dacă au reuşit să câştige de două ori pe serviciul adversarelor au cedat al doilea set cu 6-3.

În super tiebreak, Cristian şi Ruse au condus cu 6-2, 8-4 şi s-au impus în final cu 10-4. Ele vor întâlni în semifinale perechea Irina Begu/Andreea Mitu.

Prin calificarea în semifinalele competiţiei de la Arenele BNR, cuplul Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse şi-a asigurat 3.435 de dolari şi 110 puncte WTA la dublu.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta

2 Da, Maia Sandu este...

3 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

4 Cine ar fi noua iubită a lui Boncea după despărțirea de Loredana Groza

5 Vine uraganul? / Semne că piața imobiliară americană ar avea probleme