Tenis: Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele Winners Open după o victorie în faţa Irinei Begu

Tenis: Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele Winners Open după o victorie în faţa Irinei Begu

Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele turneului demonstrativ de tenis Winners Open de la Cluj-Napoca, vineri, după ce a învins-o dramatic pe Irina Begu cu 1-6, 6-4, 11-9, în ultimul meci din Grupa B.

Cristian (162 WTA) era obligată să câştige meciul pentru a ajunge în semifinale, în vreme ce Begu (81 WTA) era practic calificată indiferent de rezultat.

Begu a dominat clar primul set, câştigat cu un sec 6-1. Setul al doilea a fost mai echilibrat, dar Irina Begu a condus la un moment dat cu 4-2. Jaqueline Cristian a avut o revenire spectaculoasă, câştigând patru ghemuri la rând şi revenind de la 2-4 la 6-4.

În super-tiebreak, Begu a început mai bine şi a condus cu 2-0, 4-1, 5-3 şi 7-6. Cristian a revenit în set şi a câştigat trei puncte la rând, pentru 9-7, dar a ratat ambele mingi de meci. Cristian (22 ani) nu s-a pierdut cu firea şi a reuşit să se impună cu 11-9 şi să obţină biletul pentru semifinale, după aproape două ore de joc (1 h 57 min).

În clasamentul final al grupei, Begu a ocupat primul loc, urmată de Cristian şi Miriam Bulgaru, fiecare cu câte o victorie, diferenţa făcându-se la numărul de seturi.

În Grupa A, Gabriela Ruse a ocupat primul loc, urmată de Irina Bara şi Georgia Crăciun.

Sâmbătă sunt programate semifinalele Ruse - Cristian (14:00) şi Begu - Bara (15:30).

Turneul feminin dotat cu premii în valoare de 30.000 de dolari, primului turneu de tenis care are loc în România de la ridicarea restricţiilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus, se desfăşoară pe zgură la baza sportivă Winners Sports Club din Cluj-Napoca, respectându-se măsurile autorităţilor care reglementează desfăşurarea competiţiilor sportive în contextul pandemiei de coronavirus.

Accesul publicului este interzis, meciurile fiind transmise live pe postul DigiSport şi pe pagina de Facebook a Sports Festival.

Duminică e programată finala, de la ora 14:00. Meciul demonstrativ de dublu mixt în care vor evolua câştigătoarea turneului, Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil este programat tot duminică, de la ora 16:30.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”