Tenis: Johanna Konta conduce echipa de Fed Cup a Marii Britanii pentru meciul cu România

Tenis: Johanna Konta conduce echipa de Fed Cup a Marii Britanii pentru meciul cu România

Johanna Konta, numărul șapte mondial, conduce echipa feminină de tenis a Marii Britanii pentru meciul cu România, din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup, care va avea loc pe 22 și 23 aprilie, la Mamaia.

Alături de Konta, care a câștigat recent titlul WTA la Miami, din echipa Marii Britanii mai fac parte Heather Watson (110 WTA la simplu, 80 la dublu), Laura Robson (209 WTA la simplu, 292 la dublu) și Jocelyn Rae (105 WTA la dublu).

Căpitanul echipei britanice, Anne Keothavong, a declarat: ''Sunt încântată să numesc aceeași echipă care ne-a reprezentat foarte bine în februarie la victoriile din Estonia și ne-a ajutat să ajungem la baraj. Fed Cup e un prilej unic să porți culorile țării tale și știu că toată echipa noastră se mândrește cu asta. Aceasta este pentru prima oară în ultimii patru ani când ne aflăm în această poziție și știu că toată lumea este încântată de oportunitate''.

Keothavong (33 ani), fostă jucătoare de tenis (locul 48 — cea mai bună clasare din carieră), a avut cuvinte frumoase despre echipa României.

"România este o echipă de primă clasă și va avea avantajul terenului propriu, pe suprafața sa favorită. România este mare favorită. Noi avem un spirit de echipă excelent și multă experiență în Fed Cup, la care se adaugă faptul că tenisul feminin nu a mai fost în prim plan în UK de aproape 40 de ani'', a afirmat Keothavong, citată de site-ul federației britanice de profil.

"Heather și Laura s-au aflat ambele în top 40, respectiv top 30 mondial, Johanna joacă cel mai bun tenis al carierei în acest moment și doar șase femei de pe planetă sunt mai bine clasate, avem o jucătoare bună de dublu în Joss Rae. Katie Swan (18 ani) ni se va alătura pentru a o susține în cariera ei care continuă să se dezvolte'', a mai spus Anne Keothavong.

Simona Halep (5 WTA), Irina-Camelia Begu (33 WTA), Monica Niculescu (47 WTA) și Sorana Cîrstea (61 WTA) formează echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Marea Britanie.

La sfârșitul lunii martie, Simona Halep a fost învinsă de Johanna Konta cu 3-6, 7-6 (7), 6-2, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami, Konta câștigând ulterior titlul.

Partida de la Tenis Club IDU din Mamaia se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (22 aprilie), urmând ca duminică (23 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu.

România țintește menținerea în al doilea eșalon valoric al Fed Cup, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în februarie, la București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie vizează promovarea în Grupa Mondială II, după ce a câștigat barajul de promovare din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câștigat Grupa C, după victorii cu 3-0 în fața Letoniei, Turciei și Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în fața Croației.

România și Marea Britanie au jucat de cinci ori în Cupa Federației, tricolorele câștigând de patru ori. Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (RF Germania), iar România s-a impus cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale. În 1999, România câștiga cu 2-0 la Murcia (Spania), în semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa, iar peste doi ani învingea tot la Murcia cu 2-1, în primul tur al Grupei I zonale. În 2004, Marea Britanie câștiga cu 2-1 în Malta, în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Ultima confruntare a avut loc în 2014, la Budapesta, în Grupa I a zonei Europa-Africa, iar România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-4, după ce Heather Watson trecuse de Sorana Cîrstea cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, pentru ca punctul decisiv să fie adus de Irina Begu și Monica Niculescu, victorie cu un sec 6-0, 6-2 în fața perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...