Tenis: Maria Sakkari, adversara Irinei Begu în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg (WTA)

Tenis: Maria Sakkari, adversara Irinei Begu în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg (WTA)

Jucătoarea elenă de tenis Maria Sakkari, principala favorită, o va înfrunta pe românca Irina Begu în semifinalele turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 768.680 de dolari, după ce a dispus, vineri, în sferturi, de belgianca Elise Mertens, cu 7-6 (7), 6-2.

Sakkari (26 ani), numărul 7 mondial, a avut nevoie de două ore şi 7 minute pentru a trece de Mertens, cap de serie numărul 8 la Sankt Petersburg.

Mertens (26 WTA) a condus cu 4-2 în primul set, dar Sakkari a egalat şi a ratat două mingi de set la 5-4. Confruntarea a ajuns în tiebreak, unde belgianca a ratat trei şanse de a câştiga setul, iar apoi Sakkari s-a impus cu 9-7.

În actul secund, Sakkari a condus cu 5-0, dar i-a permis adversarei să revină şi să ia două ghemuri, Mertens având alte patru şanse de a lua şi al treilea ghem. În cele din urmă, grecoaica a încheiat conturile cu 6-2.

Irina Begu s-a calificat, vineri, pentru prima oară din 2017 în semifinalele unui turneul WTA 500, după ce a dispus de cehoaica Tereza Martincova cu 6-4, 6-2 la Sankt Petersburg.

Begu (31 ani, 56 WTA) şi Sakkari s-au înfruntat de două ori în circuitul profesionist, fiecare obţinând câte o victorie.

Irina Begu a câştigat în 2016, în primul tur la Miami, cu 6-1, 6-3, iar Sakkari s-a impus în 2018, la Seul, în sferturi, cu 6-3, 4-6, 6-4.

Celelalte sferturi de finală programate vineri sunt Jelena Ostapenko (Letonia/N.7) - Aleksandra Sasnovici (Belarus) şi Belinda Bencic (Elveţia/N.3) - Anett Kontaveit (Estonia/N.2). AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...