Tenis: Marius Copil - Sunt foarte fericit pentru prima mea finală, mă motivează pentru viitor

Tenis: Marius Copil - Sunt foarte fericit pentru prima mea finală, mă motivează pentru viitor

Jucătorul de tenis Marius Copil, care a urcat de pe locul 93 pe 74 în clasamentul ATP , a declarat că este foarte fericit pentru prima sa finală ATP din carieră, cea din turneul de 250 de puncte de la Sofia pierdută în faţa bosniacului Mirza Basic, şi a precizat că aceasta îl motivează pentru viitor.

"Sunt foarte fericit pentru această primă finală. Nu cred că puteam cere mai mult, decât să câştig trofeul. Dar faptul că am jucat în ultimul act al acestui turneu este ceva foarte important pentru mine. Această finală mă motivează pentru turneele viitoare. Turneul de la Sofia a devenit turneul meu preferat. Va rămâne unul special pentru mine. Sper să revin aici şi să am ocazia să câştig şi trofeul. Am avut o săptămână frumoasă, m-am simţit foarte, foarte bine aici. A fost minunat să văd atâţia oameni venind să ne vadă la meciuri, mai ales că nu suntem jucători prea bine clasaţi în clasamentul ATP. Nu mă aşteptam la o asemenea finală. Însă consider că amândoi am jucat bine în săptămâna asta", a spus Copil în conferinţa de presă de la finalul partidei cu Basic.

"Îmi era greu să cred la începutul turneului că voi ajunge să joc finala. Dar eu când intru pe teren dau tot ce am mai bun. Nu pot să spun că atunci când am venit la Sofia m-am uitat la tablou şi am zis, gata, o să joc finala. Am luptat în fiecare meci, am avut adversari foarte puternici. Până acum nu mai jucasem un turneu în săptămâna următoare meciului de Cupa Davis. Dar a fost un sentiment frumos să joc aici, am avut la Sofia cea mai bună săptămână din cariera mea în circuitul ATP. Sper că nu va fi şi ultima", a adăugat el.

Jucătorul român susţine că în finala de duminică nu a fost la fel de agresiv ca până atunci, iar serviciul l-a nemulţumit. "Am fost foarte tensionat înaintea finalei. În noaptea de dinainte am avut unele gânduri... iar acum îmi dau seama că la începutul finalei nu am fost la fel de agresiv ca în meciurile precedente. Procentajul primul meu serviciu nu a fost prea ridicat nici el. Am simţit faptul că al doilea serviciu a fost o presiune în plus pentru mine. În timp ce el şi-a câştigat mai uşor serviciul. Iar acest lucru cred că a făcut diferenţa. În partidele de până acum am jucat mai agresiv, nu le-am dat adversarilor prea multe şanse. Însă, mă repet, în acest meci nu am putut servi atât de tare pe cât mi-aş fi dorit. Dar este o experienţă din care am învăţat şi dacă voi mai juca o nouă finală voi şti ce am de făcut", a precizat numărul 74 mondial.

Marius Copil a dezvăluit că principalul obiectiv din acest an este pătrunderea în top 50 ATP. "În programul meu urmează acum turneul de la Rotterdam, iar de acolo voi merge la Delray Beach în Statele Unite ale Americii. Îmi doresc să fiu sănătos şi să joc cât mai multe meciuri, aşa cum am făcut-o aici. Vreau să câştig cât mai multe partide, pentru că îmi doresc să fiu constant în circuit. Principalul meu obiectiv anul acesta este să intru în top 50. Dar mai important este să fiu sănătos", a menţionat el.

Într-o postare pe site-ul său oficial, Marius Copil i-a mulţumit antrenorului său Andrei Mlendea pentru ascensiunea din ultimul timp. "Deşi au fost opt zile încărcate, în care am reuşit să obţin şapte victorii consecutive, pot spune că sunt pregătit să merg mai departe. Datorită unui special exempt (SE) primit în momentul calificării în semifinala de la Sofia, săptămâna viitoare îl voi întâlni pe Damir Dzumhur, la Rotterdam, ABN AMRO World Tennis Tournament, ATP 500", a mai scris Copil pe site-ul citat.

Tenismanul român Marius Copil a fost învins de bosniacul Mirza Basic cu 7-6 (6), 6-7 (4), 6-4, duminică, în finala turneului ATP de la Sofia, dotat cu premii totale de 501.345 euro.

Copil a fost recompensat pentru prima sa finală ATP din carieră cu un cec de 47.105 euro şi cu 150 de puncte ATP, în timp ce Basic s-a ales cu 89.435 euro şi 262 de puncte ATP.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro