Tenis: Mergea și Inglot, învinși în finala de dublu la Auckland (ATP)

Tenis: Mergea și Inglot, învinși în finala de dublu la Auckland (ATP)

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și britanicul Dominic Inglot a fost învinsă cu 7-6 (1), 6-4 de cuplul Raven Klaasen (Africa de Sud)/Leander Paes (India), cap de serie nr. 4, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Auckland (Noua Zeelandă), dotat cu premii totale de 464.490 dolari.

Mergea și Inglot, la prima lor finală împreună, au primit un cec de 13.500 dolari și 150 puncte ATP, în timp ce învingătorii au fost recompensați cu 25.670 dolari și 250 puncte.

Cuplul româno-britanc, învins în ultimul act într-o oră și 15 minute de joc, a trecut în primul tur de perechea Santiago Giraldo (Columbia)/Joao Sousa (Portugalia), cu 6-3, 7-6 (10), în sferturi a eliminat neozeelandezii Artem Sitak/Michael Venus, cu 6-2, 6-3, iar în semifinale s-a impus cu 6-4, 3-6, 14-12 în fața perechii Marcelo Melo (Brazilia)/Maxi Mirnîi (Belarus).

Florin Mergea rămâne cu trei titluri ATP la dublu din patru finale: Viena — 2013 (cu cehul Lukas Rosol), Vina del Mar — 2014 (cu austriacul Oliver Marach) și Hamburg — 2014 (cu croatul Marin Draganja). Inglot are și el trei titluri ATP (toate alături de filipinezul Treat Huey), dar și șase pierdute.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

3 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică