Tenis: Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal la Toronto (WTA)

Tenis: Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal la Toronto (WTA)

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a ratat accederea pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Toronto (Canada), dotat cu premii totale de 2,83 milioane dolari, după ce a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de japoneza Misaki Doi cu 7-6 (1), 7-5.

Buzărnescu (31 ani, 58 WTA) a condus cu 5-3 în primul set, cedat în cele din urmă în tiebreak, după ce a pierdut ultimele şapte puncte. În actul secund, românca a condus cu 3-1 şi a ratat două mingi de set la 5-4, nipona (28 ani, 89 WTA) impunându-se apoi cu 7-5.

Mihaela Buzărnescu va primi un cec de 3.270 dolari şi 20 de puncte WTA.

Simona Halep, campioană la Rogers Cup în 2016 şi 2018 (de fiecare dată la Montreal, turneul alternând cu Toronto), este a patra favorită şi e calificată direct în turul secund, unde o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franţa) şi americanca Jennifer Brady.

La dublu, Raluca Olaru face pereche cu chinezoaica Zhaoxuan Yang, adversarele din primul tur fiind americanca Sofia Kenin şi letona Anastasija Sevastova. Halep va juca alături de o canadiancă de 16 ani, Leylah Fernandez, împotriva favoritelor numărul şapte, Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia). AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”