Tenis: Monica Niculescu a acces pe tabloul principal al turneului WTA de la Wuhan (China)

Tenis: Monica Niculescu a acces pe tabloul principal al turneului WTA de la Wuhan (China)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a acces pe tabloul principal al turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 2.365.250 dolari, după ce a învins-o sâmbătă, în ultimul tur al calificărilor, pe chinezoaica Fangzhou Liu, 2-6, 6-1, 6-0.

Monica Niculescu, locul 56 WTA, o va avea ca adversară în primul tur al probei de simplu pe olandeza Kiki Bertens, locul 29 WTA. Niculescu și Bertens s-au întâlnit până acum de trei ori în circuitul WTA, românca impunându-se de două ori.

Românca Simona Halep, numărul doi mondial, a fost desemnată a doua favorită a turneului de la Wuhan și va intra direct în runda a doua, contra învingătoarei dintre rusoaica Daria Kasatkina și americanca Alison Riske.

Halep, care nu a mai jucat după ce a fost învinsă de Maria Șarapova în primul tur la US Open, a ajuns în semifinale anul trecut la Wuhan, fiind învinsă de Petra Kvitova, cu 6-1, 6-2, cehoaica obținând apoi trofeul.

Principala favorită a turneului este Garbine Muguruza (Spania), numărul 1 WTA, care va debuta și ea în turul secund, împotriva câștigătoarei dintre Carla Suarez Navarro (Spania) și Lesia Țurenko (Ucraina).

Pe tabloul principal de simplu figurează și Sorana Cîrstea (52 WTA), care o va înfrunta în primul tur pe chinezoaica Yafang Wang (147 WTA).

La dublu, Halep face pereche cu Monica Niculescu, cele două urmând să joace în primul tur contra perechii româno-letone Sorana Cîrstea/Jelena Ostapenko. Raluca Olaru și ucraineanca Liudmila Kicenok vor întâlnit în prima rundă perechea Raquel Atawo (SUA)/Darija Jurak (Croația).

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu