Tenis: Monica Niculescu, în optimi la Limoges (WTA)

Tenis: Monica Niculescu, în optimi la Limoges (WTA)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, marţi seara, în optimile de finală ale turneului WTA de la Limoges (Franţa), dotat cu premii totale de 125.000 de dolari, după ce a învins-o pe bulgăroaica Viktoria Tomova cu 7-5, 6-3.

Niculescu (31 ani, 78 WTA), a cincea favorită, s-a impus după o oră şi 49 de minute de joc în faţa unei adversare mai slab clasate, Tomova (23 ani) ocupând locul 156 în clasamentul mondial.

Românca a condus cu 2-0 şi 4-2, dar a fost egalată, 4-4, iar apoi Tomova a ratat două mingi de set la 5-4 pe propriul serviciu. Niculescu a reuşit break-ul, iar apoi a înclinat balanţa, cu 7-5. În setul secund, Monica s-a desprins la 3-0, dar Tomova a egalat, 3-3, însă românca a reuşit o nouă serie de trei ghemuri şi a încheiat conturile cu 6-3.

Monica Niculescu, campioana en titre la Limoges, şi-a asigurat un cec de 1.613 euro şi 15 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre rusoaicele Margarita Gasparian şi Marina Melnikova.

Ana Bogdan, a patra favorită, s-a calificat luni în optimi, iar marţi va mai juca în primul tur Alexandra Dulgheru, împotriva unei adversare venite din calificări, Renata Voracova (Cehia). Principala favorită a turneului este Mihaela Buzărnescu, ea urmând să joace miercuri în primul tur, contra luxemburghezei Mandy Minella.

Principalele favorite la dublu sunt Buzărnescu şi Niculescu.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina