Tenis: Monica Niculescu, în turul al doilea al probei feminine de dublu la US Open

Tenis: Monica Niculescu, în turul al doilea al probei feminine de dublu la US Open

Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și americanca Vania King s-a calificat, miercuri, în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după 6-2, 5-7, 7-5 cu americancele Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey.

Niculescu și King, favoritele numărul 10 ale probei, s-au impus la capătul unui meci disputat, care a durat două ore și 22 de minute.

Monica a jucat miercuri și la simplu, trecând în turul al doilea de compatrioata sa Ana Bogdan cu 6-0, 6-1, după o oră și 22 de minute.

Niculescu are drept cel mai bun rezultat al său la dublu optimile de finală la US Open, în 2009 și 2010. Anul acesta nu a trecut de primul tur la Australian Open și la Wimbledon, iar la Roland Garros nu a participat la dublu.

Monica (15 WTA la dublu) și Vania (28 WTA la dublu), care au un titlu împreună anul acesta, la Shenzhen, și-au asigurat un cec de 24.500 dolari și 130 de puncte WTA, iar în turul secund vor juca împotriva gemenelor ucrainene Liudmila și Nadia Kicenok, care au trecut cu 6-3, 6-2 de americancele Samantha Crawford și Jessica Pegula.

Joi vor juca în primul tur la dublu româncele Irina Begu și Raluca Olaru, contra cuplului Jelena Ostapenko (Letonia)/Andrea Petkovic (Germania).

Tot miercuri, în runda inaugurală perechea româno-sârbă Andreea Mitu/Aleksandra Krunic a fostîntrecută de cuplul Marina Erakovic (Noua Zeelandă)/Arantxa Parra Santonja (Spania) cu 2-6, 6-2, 6-0.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu