Tenis: Nadal - Unul din titlurile de la Roland Garros cu cea mai mare valoare pentru mine

Tenis: Nadal - Unul din titlurile de la Roland Garros cu cea mai mare valoare pentru mine

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, câştigătorul turneului de la Roland Garros, după victoria de duminică în faţa sârbului Novak Djokovic (6-0, 6-2, 7-5), a declarat la final că acesta este unul din titlurile de la Roland Garros care are cea mai mare valoare pentru el, relatează AFP.

"Am jucat la un nivel incredibil. Am jucat foarte bine în primele două seturi şi jumătate. Este imposibil să obţii acest scor contra lui fără să joci foarte bine. Am reuşit să joc la cel mai bun nivel al meu când a fost nevoie. Sunt mândru, mai ales în aceste condiţii. Dar am ştiut să mă adaptez. Am muncit cu multă determinare şi mi-am urmărit obiectivele. Deci, este unul dintre titlurile de la Roland Garros care contează cel mai mult. Este una dintre cele mai bune finale ale mele de aici", a mai spus Rafael Nadal.

"Multă lume consideră că era ceva normal să câştig trofeul şi gândeşte: 'OK, bun, el a câştigat din nou'. Dar realitatea este mult mai complicată. Eu ştiu de unde am revenit, ştiu că după oprirea circuitului (în martie), am avut luni foarte, foarte complicate la nivel fizic, lucruri pe care nimeni nu le ştie. Faptul că nu am jucat două luni (pe perioada izolării), m-a costat mult şi m-a costat mult să-mi regăsesc nivelul bun la antrenament, deci emoţiile mele sunt mari. Să câştig din nou acest trofeu, asta înseamnă enorm", a precizat Nadal.

"De asemenea, sunt foarte mulţumit pentru că, încă din prima zi, am spus că, din toate turneele de la Roland Garros pe care le-am jucat, condiţiile globale au fost cele mai complicate pentru mine din multe motive. Mai întâi din cauza stilului meu de joc. Dar şi pentru că corpul meu răspunde mai puţin bine când este frig decât atunci când este cald, mai ales un corp uzat puţin cum este al meu. Eu ştiu că am probleme uneori când este frig. Dar nu vreau să mă plâng, atitudinea mea a fost aproape perfectă în timpul acestor două săptămâni şi jumătate, de la primul antrenament la finala de azi (duminică). M-am antrenat din greu şi am încercat să văd lucrurile pozitiv. Şi dacă aş fi pierdut, analiza mea nu ar fi fost prea diferită: maniera mea de a aborda turneul a fost foarte, foarte bună, iar jocul meu a crescut în valoare, pentru a încheia la cel mai înalt nivel", a adăugat Nadal.

Rafael Nadal a câştigat duminică finala probei masculine de simplu a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, învingându-l în trei seturi, 6-0, 6-2, 7-5, pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, şi trecându-şi în palmares al 13-lea său titlu pe zgura pariziană .

Nadal a egalat, totodată, recordul de 20 de trofee de Marele Şlem deţinut de elveţianul Roger Federer.

"Nu am ascuns niciodată faptul că mi-ar plăcea să-mi închei cariera fiind jucătorul cu cel mai mare număr de titluri de Mare Şlem, dar pe de altă parte, trebuie să-mi urmez drumul. Este ceea ce am făcut de la începutul carierei şi a funcţionat bine. Nu-mi voi petrece timpul gândindu-mă că Novak a câştigat asta, Roger altceva. Dar evident că dau importanţă acestui record. Sunt un mare fan al istoriei sportului în general. Înseamnă mult pentru mine să împart cu Roger acest record. Avem o rivalitate incredibilă de mult timp, dar consider că este frumos. Însă vom vedea la finalul carierelor noastre. Deocamdată, continuăm să jucăm", a conchis jucătorul spaniol.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”