Tenis: Nadal nu vede ''altă soluţie'' decât fuziunea Cupei Davis cu ATP Cup

Tenis: Nadal nu vede ''altă soluţie'' decât fuziunea Cupei Davis cu ATP Cup

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial, a afirmat că "nu vede altă soluţie" decât fuziunea celor două competiţii masculine de tenis pe echipe, Cupa Davis, care se desfăşoară săptămâna aceasta la Madrid după un nou format, şi ATP Cup, care îşi va face debutul în luna ianuarie, în Australia.

"Nu văd două Cupe Mondiale în decurs de o lună, în calendarul nostru", a subliniat Nadal, care este şi membru în Consiliul jucătorilor Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti.

"Avem ocazia de a avea în sfârşit o mare competiţie. Este important ca ATP (care gestionează circuitul profesionist şi organizează ATP Cup - n.red.) şi ITF (Federaţia internaţională de tenis, care a încredinţat organizarea Cupei Davis societăţii spaniole Kosmos - n.red.) să-şi unească eforturile, cu atât mai mult cu cât o mare antrepriză precum Kosmos este pregătit să muncească din greu pentru a duce la un alt nivel această competiţie", a precizat spaniolul.

"Aşadar, dacă îmi cereţi o opinie personală, nu există altă soluţie decât să avem o singură mare competiţie: ATP, ITF, Kosmos, Cupa Davis, Cupa Mondială - indiferent care va fi numele acesteia. De asemenea, cred că Cupa Davis ar fi numele potrivit, deoarece face parte din istoria sportului nostru", a conchis Nadal.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA