Tenis: Noul sezon din circuitul WTA va debuta cu turneul de la Abu Dhabi (presă)

Tenis: Noul sezon din circuitul WTA va debuta cu turneul de la Abu Dhabi (presă)

Sezonul 2021 din circuitul profesionist feminin de tenis urmează să debuteze la Abu Dhabi, unde va avea loc un turneu de categoria WTA 500, în perioada 5-13 ianuarie, informează Gulf News.

Turneul de la Abu Dhabi se va disputa în paralel cu calificările pentru Openul Australiei, la masculin şi feminin, care vor avea loc tot în Emiratele Arabe Unite, dar la Dubai, subliniază sursa citată.

Săptămâna trecută, conducătorul circuitului feminin, Steve Simon, anunţase că responsabilii WTA doresc ca sezonul 2021 să înceapă cu calificările pentru Australian Open, care să se desfăşoare în premieră în afara Australiei, la începutul lunii ianuarie.

În mod tradiţional, circuitul WTA îşi începe sezonul cu turneele ASB Classic de la Auckland (Noua Zeelandă) şi Brisbane International (Australia), urmate de alte trei competiţii, la Shenzhen (China), Adelaide (Australia) şi Hobart (Tasmania), înainte de debutul Openului Australiei.

Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, responsabilii tenisului au decis să modifice calendarul, iar jucătorii care vor lua parte la preliminariile Australian Open se vor reuni în Emiratele Arabe Unite, urmând ca cei care vor obţine calificarea să călătorească la bordul unor curse charter de la Dubai la Melbourne, unde vor intra apoi în carantină, înaintea participării la primul turneu de Mare Şlem al anului.

Calificările pentru Australian Open se vor disputa în cadrul Dubai Duty Free Tennis Stadium, unde vor avea loc cel puţin 48 de meciuri pe zi, pe cele 10 terenuri ale complexului. La finalul acestor partide, 32 de jucători la masculin şi feminin vor obţine calificarea pe tabloul principal de la Melbourne.

"Sunt câţiva jucători de top care au ales Dubaiul pentru pregătirile din extrasezon, iar aceşti jucători se vor alătura celor calificaţi în zborurile charter speciale care se vor îndrepta către Melbourne", a declarat pentru Gulf News un oficial care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Acesta a subliniat că turneul de la Abu Dhabi şi calificările de la Dubai se vor disputa cu porţile închise şi cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă stabilite de agenţiile internaţionale şi autorităţile locale.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: www.mubadalawtc.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”