Tenis: Novak Djokovic este cel mai bun jucător din istorie, crede Pete Sampras

Tenis: Novak Djokovic este cel mai bun jucător din istorie, crede Pete Sampras

Sârbul Novak Djokovic, actualul lider număr unu mondial, este cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, datorită performanţelor pe care le-a reuşit pe parcursul carierei sale, consideră fostul tenisman american Pete Sampras, citat de Reuters.

Sârbul are în palmares 20 de titluri de Mare Şlem, la egalitate cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, marii săi rivali, alături de care a a dominat lumea tenisului în ultimul deceniu.

Djokovic (34 ani) este cel mai tânăr jucător din acest trio şi l-a depăşit deja pe Federer ca număr de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului ATP. Luna trecută, jucătorul sârb şi-a asigurat prezenţa pe prima poziţie în această ierarhie la final de an, pentru a şaptea oară în carieră, doborând astfel recordul pe care îl deţinea împreună cu Sampras.

"Şapte ani, pentru el, sunt sigur că vede asta ca pe un bonus pentru toate turneele majore pe care le-a câştigat. Însă cred că va aprecia şi mai mult acest lucru pe măsură ce va îmbătrâni", a spus Sampras, jucător cu 14 titluri de Grand Slam în palmares.

"El a reuşit aceste performanţe într-o perioadă în care i-a dominat pe doi dintre granzi, pe Roger şi Rafa, şi s-a descurcat foarte bine cu următoarea generaţie de jucători, toate în acelaşi timp. Cred că prin ceea ce a făcut Novak în ultimii zece ani, câştigând turnee majore, fiind constant, terminând pe primul loc mondial timp de şapte ani, pentru mine este un semn clar că este cel mai bun din toate timpurile", a adăugat americanul.

Novak Djokovic, care a cucerit, de asemenea, al 37-lea său titlu de categoria Masters 1.000 ATP luna aceasta la Paris, a intrat în posesia trofeului atribuit numărului unu mondial la finele anului, luni, la Torino, după victoria asupra norvegianului Casper Ruud, în cadrul la Turneului Campionilor.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale