Tenis: Novak Djokovic, în finala Turneului Campionilor, alături de Alexander Zverev

Tenis: Novak Djokovic, în finala Turneului Campionilor, alături de Alexander Zverev

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat, sâmbătă seara, în finala Turneului Campionilor de la Londra, Nitto ATP Finals, după ce l-a întrecut pe sud-africanul Kevin Anderson cu 6-2, 6-2, într-o oră şi 15 minute.

Bilanţul meciurilor directe este acum de 8-1 pentru jucătorul din Balcani, singura victorie a sud-africanului fiind consemnată în 2008.

Djokovic va încerca duminică să îşi treacă în palmares al şaselea său titlu la Turneul Campionilor, în faţa germanului Alexander Zverev, care a produs surpriza în prima semifinală, învingându-l pe elveţianul Roger Federer, numărul 3 ATP, cu 7-5, 7-6 (7/5).

Djokovic îl învinsese pe Zverev în faza grupelor, cu un sec 6-4, 6-1. În patru meciuri susţinute la Londra, Nole nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi nu a fost nevoit să salveze decât două mingi de break.

Sârbul are şansa de a încheiat în mare stil un an început rău. Operat la cot în februarie, Djokovic se afla mai jos de locul 20 în lume în mai, dar apoi a început o serie remarcabilă, câştigând titluri la Wimbledon şi US Open. De la începutul lunii iulie, Djokovic nu a pierdut decât două meciuri, câştigând 35.

Djokovic are 2-1 în meciurile directe cu Sascha Zverev, care s-a impus la Roma, în 2017. În afara victoriei de la Londra, Djokovic a câştigat primul său meci contra germanului anul acesta, la Shanghai.

Finala de dublu va opune francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, capi de serie numărul opt, şi americanii Mike Bryan/Jack Sock, favoriţii numărul cinci.

În semifinale, Herbert şi Mahut au trecut de columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, favoriţii numărul doi, cu 6-3, 5-7, 10-5, iar Bryan şi Sock s-au impus în faţa perechii Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia), cap de serie numărul patru, cu 6-3, 4-6, 10-4.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...