Tenis: Patricia Țig, calificată pe tabloul principal la Indian Wells (WTA)

Tenis: Patricia Țig, calificată pe tabloul principal la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea română de tenis Patricia Țig a învins-o pe americanca Julia Boserup cu 7-5, 6-0, marți, în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA Premier de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale 6.993.450 dolari.

Românca (22 ani, 99 WTA) s-a impus într-o oră și 17 minute în fața unei adversare de 25 de ani, aflată pe locul 97 în ierarhia mondială. Țig a reușit 5 ași și a comis 5 duble greșeli, iar Boserup a realizat 3 ași, făcând tot atâtea duble greșeli.

Țig și-a asigurat un cec de 13.690 dolari și 40 de puncte WTA, iar în runda inaugurală a tabloului principal va întâlni o altă jucătoare venită din calificări, Mariana Duque Marino (Columbia). Țig are 2-1 în meciurile directe cu Duque Marino (27 ani, 112 WTA), pe care a învins-o în 2014 în calificări la Monterrey, cu 7-5, 7-6 (5), și la Irapuato (tot în Mexic), cu 6-1, 7-5, de asemenea, pe tabloul preliminar. Jucătoarea columbiană s-a impus în ultima partidă directă, în 2015, în calificări la Medellin, cu 7-6 (4), 6-2.

La Indian Wells pe tabloul principal de simplu se mai află patru românce. Simona Halep este a patra favorită a turneului (pe care l-a câștigat în 2015, n. red.), urmând să joace direct în turul al doilea cu învingătoarea dintre croata Dona Vekic și americanca Alison Riske.

Irina Begu a fost desemnată cap de serie numărul 29 și va intra direct în turul al doilea, urmând să o întâlnească pe câștigătoarea dintre americanca Louise Chirico și italianca Francesca Schiavone, venită din calificări.

Celelalte două românce, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, vor fi adversare în runda inaugurală.

La dublu, Monica Niculescu face pereche cu Christina McHale (SUA), cele două urmând să joace în primul tur contra principalelor favorite, Bethanie Mattek-Sands (SUA)/Lucie Safarova (Cehia).

Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk vor evolua în primul meci împotriva cuplului Kiki Bertens (Olanda)/Johanna Larsson (Suedia), iar dacă vor trece de acestea le vor întâlni pe învingătoarele din meciul Mattek-Sands/Safarova — McHale/Niculescu.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria