Tenis: Petra Kvitova, a şasea jucătoare calificată la Turneul Campioanelor

Tenis: Petra Kvitova, a şasea jucătoare calificată la Turneul Campioanelor

Cehoaica Petra Kvitova, numărul 7 mondial, a devenit a şasea jucătoare calificată pentru Turneul Campioanelor la tenis, care va avea loc la Shenzhen (China), între 27 octombrie şi 3 noiembrie, a anunţat luni WTA.

În vârstă de 29 ani, Kvitova a cucerit trofeul în această competiţie de final de sezon din circuitul profesionist la prima sa participare, în 2011.

Ea se alătură australiencei Ashleigh Barty, cehoaicei Karolina Pliskova, româncei Simona Halep, canadiencei Bianca Andreescu şi japonezei Naomi Osaka, jucătoare care au obţinut anterior biletele pentru Turneul Campioanelor, dotat anul acesta cu premii totale în valoare de 14 milioane dolari.

"Sunt foarte fericită că m-am calificat", a declarat Kvitova, care a câştigat anul acesta titlurile la Sydney şi Stuttgart, disputând totodată finala Openului Australiei. " După un început foarte bun de sezon, în Australia, sunt cu adevărat mândră că mi-am asigurat locul pentru a şaptea oară. Va fi al treilea oraş pe care îl voi vizita cu ocazia Finalei WTA aşa că sunt nerăbdătoare să văd ceea ce este în magazin la Shenzhen", a adăugat cehoaica.

Cele mai bune opt jucătoare ale sezonului vor lua parte la Turneul Campioanelor din China, câştigătoarea urmând să intre în posesia Trofeului Billie Jean King.

Pentru Simona Halep, aceasta este a şasea calificare consecutivă Turneul Campioanelor, românca reuşind cea mai bună performanţă la această competiţie în 2014, când a disputat finala (pierdută în faţa americancei Serena Williams).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro