Tenis: Poliţia franceză a reţinut o jucătoare rusă, acuzată de trucarea unui meci la Roland Garros

Tenis: Poliţia franceză a reţinut o jucătoare rusă, acuzată de trucarea unui meci la Roland Garros

Jucătoarea rusă de tenis Iana Sizikova a fost arestată joi seara la Paris, fiind suspectată că a pierdut în mod intenţionat un meci de dublu feminin, la ediţia 2020 a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, anunţă cotidianul Le Parisien, informaţia fiind confirmată de surse judiciare.

Sizikova aflată pe locul 101 în clasamentul WTA la dublu, a fost reţinută la ieşirea de la şedinţa de masaj pe care a efectuat-o la finalul meciului pierdut, alături de partenera sa Ekaterina Alexandrova, în faţa cuplului australian compus din Ajla Tomljanovic şi Storm Saunders (1-6, 1-6).

Le Parisien scrie că agenţii de poliţie s-au lovit de opoziţia agenţilor serviciului de securitate în momentul arestării rusoaicei, a cărei cameră de hotel a fost percheziţionată.

Jucătoarea, în vârstă de 26 ani, face obiectul unei anchete pentru "corupţie sportivă activă şi pasivă" şi "escrocherie în grup organizat", deschisă în luna octombrie, conform Parchetului din Paris.

Meciul suspectat ar fi, conform publicaţiei pariziene, cel pe care Iana Sizikova şi americanca Madison Brengle l-au disputat împotriva româncelor Andreea Mitu şi Patricia Ţig, în prima rundă a ediţiei de anul trecut de la Roland Garros.

"Dacă româncele, considerate favorite, au câştigat în mod logic (7-6, 6-4), suspiciunile sunt legate de cel de-al cincilea ghem al celui de-al doilea set. În fapt, câteva zeci de mii de euro s-au mizat, la mai mulţi operatori de pariuri din diferite ţări, pe câştigarea acelui ghem de către jucătoarele române. Acestea au câştigat la zero, bine ajutate de adversarele lor, aflate la serviciu. Iana Sizikova a comis două duble greşeli şi a pierdut un alt punct în timpul acestui ghem", scrie Le Parisien.

Aflată în prezent pe locul 765 mondial la simplu, Iana Sizikova este prezentă în circuit mai ales la dublu, unde a cucerit singurul său titlu din carieră la Lausanne, în 2019, alături de compatrioata sa Anastasia Potapova. Câştigurile sale din carieră se ridică, potrivit WTA, la aproximativ 170.000 de euro.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale