Tenis: Publicul de la Roland Garros, invitat să părăsească arena din cauza restricţiilor anti-Covid

Tenis: Publicul de la Roland Garros, invitat să părăsească arena din cauza restricţiilor anti-Covid

Publicul a fost invitat să părăsească arena de la Roland Garros în jurul orei locale 20:15, pentru a respecta ordinul de restricţie a circulaţiei valabil de la ora 21:00, în cadrul măsurilor luate de guvern pentru combaterea coronavirusului, informează AFP.

"Porţile stadionului se închis la 20:45. Vă mulţumim că vă pregătiţi pentru părăsirea tribunelor", a transmis un crainic al arenei începând cu ora 20:20.

La ora 20:35, anunţul a devenit mai insistent: "Doamnelor şi domnilor, porţile stadionului se vor închide în zece minute", iar la ora 20:45 a urmat mesajul "Doamnelor şi domnilor, se închid porţile stadionului pentru public". Doar persoanele cu acreditare au fost autorizate să rămână, iar această operaţiune se va repeta în fiecare seară până pe 8 iunie inclusiv, când restricţiile de circulaţie se vor muta la ora 23:00.

Majoritatea tribunelor unde se desfăşoară turneul de tenis de Mare Şlem s-au golit înainte de ora 20:45, cu excepţia terenului "Simonne-Mathieu" unde Corentin Moutet şi Laslo Djere disputau un tie-break.

Imediat după ora 20:45, la finele jocului decisiv, spectatorii de pe terenul "Simonne-Mathieu" au fost invitaţi să plece: "Mulţumim pentru susţinerea voastră. Din păcate, din cauza restricţiilor noi vă mulţumim pentru înţelegere şi că va îndreptaţi spre ieşire. Meciul se va încheia cu porţile închise".

Patru meciuri au început cu public şi s-au încheiat cu porţile închise, în timp ce două s-au jucat total cu porţile închise.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au obţinut din partea autorităţilor dreptul de a primi pe stadion un pic peste 5.000 de persoane pentru primele zece zile ale turneului, înainte de a trece la 13.000 pentru ultimele cinci, când limita maximă autorizată va trece de la 35 la 65 la sută din capacitate.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale