Tenis: Qiang Wang, adversara Simonei Halep în sferturi la Miami (WTA)

Tenis: Qiang Wang, adversara Simonei Halep în sferturi la Miami (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, o va înfrunta pe Qiang Wang (China), cap de serie numărul 18, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari.

Dacă Halep (27 ani, 3 WTA) a trecut în optimi fără emoţii de americanca Venus Williams, cu 6-3, 6-3, Qiang Wang a învins-o, luni, pe compatrioata sa Yafan Wang cu 7-5, 6-4, după o oră şi 45 de minute.

Halep a câştigat singurul duel cu Qiang Wang (27 ani, 18 WTA), anul trecut, în optimi la Indian Wells, cu 7-5, 6-1.

Simona Halep a ajuns la 270 de săptămâni consecutive în top 10 WTA, lucru pe care l-a comentat astfel, după victoria cu Williams: ''I impresionant, într-adevăr. Mă bucur că reuşesc astfel de lucruri. Munca pe care am depus-o şi-a arătat roadele, mă bucur că sunt într-o astfel de poziţie şi, după cum se vede, mă bucur să joc tenis''.

Halep s-a referit şi la meciul câştigat destul de rapid în faţa americancei Venus Williams: ''Ştiu că Venus nu renunţă şi trebuie să fiu pregătită pentru orice minge, să lupt şi să alerg, am reuşit să o fac bine azi. Ştiam că trebuie să stau mai aproape de linia de fund şi să încerc să joc mai rapid. Întotdeauna e o plăcere să joc împotriva surorilor Williams şi sunt mândră că am putut câştiga azi''.

''În meciurile anterioare (Venus) a lovit mingea foarte tare şi a servit bine, azi a fost un pic diferit, la un moment dat a jucat foarte înalt şi nu mi-a fost uşor. A trebuit să mă adaptez jocului şi cred că am făcut-o destul de bine'', a mai spus românca, potrivit site-ului WTA.

''Cred că am servit bine şi am ştiut unde să o fac pentru a o deranja. De la meciul de dublu am început să-mi simt mai bine serviciul, a fost mai bun de la o zi la alta, sunt mai încrezătoare, iar azi când am văzut că pot câştiga uşor ghemurile cu serviciul mi-a dat un plus de încredere, deoarece ea returnează foarte bine'', a concluzionat Halep.

Halep a bifat a patra victorie consecutivă, după ce a pierdut primele trei dueluri cu Venus Williams (38 ani, 43 WTA), triplă campioană la Miami Open. Americanca a reuşit să progreseze câte un ghem pe meci în cele patru partide cedate, ajungând la şase ghemuri câştigate.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!