Tenis: Rafael Nadal - Am reuşit să răstorn o situaţie complicată în ultimele patru săptămâni

Tenis: Rafael Nadal - Am reuşit să răstorn o situaţie complicată în ultimele patru săptămâni

Rafael Nadal a confirmat duminică supremaţia sa mondială pe zgură, după ce a câştigat al 12-lea său trofeu la Roland Garros, un succes care însă părea doar un vis pentru spaniol în urmă cu câteva săptămâni.

''După Indian Wells (forfait înaintea semifinalei cu Roger Federer - n.r.), nu eram bine nici mental şi nici fizic. Mi-am pierdut energia. Uneori, când încasezi constant lovituri devii groggy, nu mai ştii ce se poate întâmpla. Monte Carlo şi Barcelona au fost dificile pentru mine, mental nu mai aveam plăcerea de a juca, eram foarte îngrijorat de stadiul meu fizic şi, ca să fiu sincer, prea negativ. După primul meu meci la Barcelona (cu Florian Mayer), am stat singur câteva ore în camera mea şi am reflectat la ce mi se întâmplă şi ce trebuie să fac. O variantă era să fac o pauză, care să permită corpului meu să se recupereze, alta era să-mi schimb drastic atitudinea şi mentalitatea pentru a putea juca săptămânile următoare. Am fost capabil să mă schimb, să mă bat pentru fiecare mic progres, fără a spera la salturi drastice şi apoi lucrurile s-au ameliorat zi după zi până azi. Am răsturnat o situaţie complicată în aceste ultime patru săptămâni. La Roma, mai mult decât titlul, senzaţiile mele personale m-au ajutat să vin aici cu încrederea că mă pot bate pentru titlu'', a spus Nadal, citat de AFP.

''Aici am reuşit un super-turneu. Să câştig aceste trofeu are o semnificaţie deosebită. Dar personal, această schimbare de dinamică este lucrul de care sunt cel mai mulţumit'', a declarat Nadal după finala de la Paris.


Foto: (c) Michel Euler / AP


În finala de la Roland Garros, Nadal, al doilea favorit, l-a învins pe austriacul Dominic Thiem , cap de serie 4, cu 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, ajungând la 18 succese în turneele de Grand Slam.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria