Tenis: Rafael Nadal consideră că prezenţa sa la Paris-Bercy şi Londra reprezintă "calendarul adecvat" pentru final de an

Tenis: Rafael Nadal consideră că prezenţa sa la Paris-Bercy şi Londra reprezintă "calendarul adecvat" pentru final de an

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, revenit la Paris după trei săptămâni de la cucerirea celui de-al 13-lea său titlu la Roland Garros pentru a disputa turneul Masters 1.000 de la Bercy, înainte de a participa la Londra la Turneul Campionilor, a declarat că acesta este "calendarul adecvat" pentru a încheia un an marcat de pandemia de Covid-19, informează AFP.

"Totul este diferit, este un alt turneu, o altă suprafaţă, nimic nu este asemănător. Singurul lucru care nu se schimbă este acela că noi suntem în acelaşi oraş, chiar dacă, din păcate, nu putem să ne bucurăm mai mult de atmosfera aici. Dar, cel puţin jucăm tenis, ceea ce este o mare şansă în timpurile pe care le traversăm. Ca întotdeauna, voi da maximum şi sper să joc la nivelul care trebuie", a afirmat Nadal.

"În sezoanele precedente, la final de an, eram adesea foarte obosit fizic, dar şi mental. Am avut probleme fizice de nenumărate ori şi asta mi-a diminuat şansele, eram la capătul forţelor. La Bercy, am întâmpinat mereu probleme, am fost nevoit să mă retrag de la turneu de mai multe ori. Şi nu am câştigat turneul, deşi am jucat multe semifinale şi chiar câteva finale. Anul acesta, situaţia este puţin diferită, eu mă simt în formă, iar dacă sunt suficient de bun, vom vedea. Dar voi continua să dau totul din mine, aşa cum am făcut în întreaga mea carieră", a adăugat Nadal.

Rafael Nadal lăsase iniţial să se înţeleagă că ar putea să-şi încheie actualul sezon după victoria din finala de la Roland Garros, în faţa liderului mondial Novak Djokovic, însă a revenit şi şi-a anunţat participarea la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy.

Nadal nu a câştigat niciodată turneul Masters de la Paris, acesta fiind unul din cele trei turnee din această categorie, alături de Miami şi Cincinnati, care i-au scăpat din palmares.

Turneul Masters 1.000 de la Paris este programat în perioada 2-8 noiembrie.

Numeroase turnee ATP din acest final de an, inclusiv turneul Masters 1.000 de la Shanghai, au fost anulate. Dar ATP a decis să menţină Turneul Campionilor, care reuneşte cei mai buni opt jucători ai sezonului.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...