Tenis: Roger Federer a admis că data revenirii sale este încă incertă

Tenis: Roger Federer a admis că data revenirii sale este încă incertă

Campionul elveţian Roger Federer, care a jucat ultima oară în sferturi la Wimbledon, nu poate avansa încă data revenirii sale pe teren, pentru că se află în plină recuperare din cauza problemei de la genunchi, transmite DPA.

''Nu am făcut nimic de mult timp din cauza genunchiului. A trebuit să las totul să se regleze după Wimbledon. Săptămâna sta mă voi întâlni din nou cu medicii mei şi cu echipa mea, vom stabili cum ar trebui să meargă lucrurile. Dar pentru moment totul este încă puţin incert'', a declarat Federer, care tocmai a împlinit 40 ani, pentru ziarul elveţian Blick.

După Wimbledon, Federer a renunţat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza problemelor de la genunchiul drept, la care a suferit deja două operaţii.

Câştigătorul a 20 de turnee de Grand Slam este înscris pe lista jucătorilor la US Open, care începe pe 30 august la New York, dar Federer a jucat doar 13 meciuri în acest an, după revenirea lui în luna martie.

Elveţianul a admis că se află într-o situaţie dificilă, cea de a se confrunta cu incertitudinea, faţă de timpul când întrebările erau simple: care este clasamentul meu? unde voi juca turneul viitor?.

Federer a recunoscut că este forţat să aibă o atitudine diferită faţă de înainte şi precum un boxer ''sunt mai puţine lupte, prin urmare accentul pe un singur meci este mai mare. Trebuie să învăţ asta''.

Federer, în prezent pe locul 9 în ierarhia ATP, a participat la doar cinci turnee de la debutul anului 2021: două majore, Wimbledon şi Roland Garros, precum şi la turneele de la Halle, Geneva şi Doha. El a reveni în circuit în luna martie, în Qatar, după cele două intervenţii chirurgicale la genunchiul drept, la care a fost supus după Australian Open 2020.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

2 Ce arată cifrele celui mai nou sondaj pe București

3 VIDEO Imagini SF din Coreea de Sud...

4 Da, așa arată acum Radu Mazăre...

5 Foarte interesante amănunte...