Tenis: Roger Federer va disputa finala Openului Australiei 2017

Tenis: Roger Federer va disputa finala Openului Australiei 2017

Elvețianul Roger Federer, fostul număr unu mondial în tenisul profesionist, s-a calificat în finala ediției 2017 a Openului Australiei, la capătul unui meci extrem de disputat împotriva compatriotului său Stanislas Wawrinka, în fața căruia s-a impus în cinci seturi, 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3, după 3 ore și 5 minute de joc, joi la Melbourne.

Federer, aflat în acest moment pe locul 17 în clasamentul ATP, a cucerit de patru ori trofeul în competiția de la antipozi, ultima oară în 2010 (dar și în 2004, 2006, 2007), iar finala de duminică va fi cea de-a 100-a partidă pe care o va disputa în cariera sa la Australian Open.

Federer are acum 18-3 în duelurile directe cu Wawrinka, în fața căruia a câștigat ultimele trei meciuri. Federer l-a mai învins pe Wawrinka la Melbourne, în 2011, în trei seturi, cu 6-1, 6-3, 6-3, în sferturi.

Jucătorul din Țara Cantoanelor îl va avea ca adversar în ultimul act pe câștigătorul celei de-a doua semifinale, în care se vor înfrunta spaniolul Rafael Nadal și bulgarul Grigor Dimitrov.

În vârstă de 35 ani, Roger Federer este deținătorul recordului de titluri în turneele de Mare Șlem (17), ultimul său succes datând din anul 2012, când a cucerit pentru a șaptea oară trofeul la Wimbledon.

Campionul elvețian a disputat ultima sa finală de Grand Slam în 2015, la US Open, când a fost învins în patru seturi de sârbul Novak Djokovic. În cazul unui succes în finala de duminică, Roger Federer va devenit cel mai vârstnic jucător, după australianul Ken Rosewall, care câștigă un titlu major în era Open.

Stanislas Wawrinka (31 ani), favoritul numărul 4, a ratat șansa de a lupta din nou pentru trofeul pus în joc la Melbourne, pe care a reușit să-l câștige în 2014, la capătul unei finale câștigate în fața spaniolului Rafael Nadal. El a reușit să revină în partida cu Federer, după ce adversarul său câștigase primele două seturi, impunându-se la rândul său în următoarele două, însă a cedat în setul decisiv.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro