Tenis: Roland Garros - Decizia în ce o privește pe Șarapova nu va pune capăt discuțiilor, crede Guy Forget

Tenis: Roland Garros - Decizia în ce o privește pe Șarapova nu va pune capăt discuțiilor, crede Guy Forget

Decizia în privința invitării sau nu a Mariei Șarapova la Roland Garros (28 mai - 11 iunie) nu va pune capăt discuțiilor ''foarte controversate'', a declarat marți directorul turneului parizian Guy Forget.

''Oricare ar fi decizia, vor exista încă multe întrebări în privința acestui wild-card (invitație)'', a afirmat la BBC Sport fostul căpitan al echipei de Cupa Davis a Franței, cu câteva ore înaintea anunțului pe care îl va face Federația franceză de tenis (FFT).

Președintele FFT, Bernard Giudicelli, urmează să facă anunțul la ora locală 19,00, prin Facebook live, moment în care jucătoarea rusă în vârstă de 30 de ani joacă la turneul de la Roma, unde beneficiază de un wild-card.

Suspendată 15 luni pentru dopaj, fosta nr. 1 mondial (211 în acest moment) a atins semifinalele turneului de la Stuttgart, unde a beneficiat tot de un wild-card, la revenirea sa în circuit la sfârșitul lunii aprilie. Însă ea nu beneficiază și de un clasament corespunzător pentru a putea participa la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, inclusiv în calificări.

Doar un wild-card de la FFT i-ar putea permite să joace pe zgura pariziană, unde a câștigat două titluri din cele cinci de Mare Șlem pe care le are la activ (în 2012 și 2014).

''Când vorbești cu jucătorii și cu jucătoarele, discuția este foarte controversată'', a adăugat Forget.

''Unii consideră că ea nu ar trebui să obțină acest wild-card, alții insistă pe faptul că ea și-a ispășit deja pedeapsa'', a adăugat directorul Internaționalelor de tenis ale Franței.

Alegerea FFT de a acorda sau nu un wild-card Șarapovei ar putea influența și participarea ei la Wimbledon (3-16 iulie). ''Rămânem cu un ochi asupra Internaționalelor Franței'', a spus președintele All Englad Club, Philip Brook, care urmează să se pronunțe la rândul său pe 20 iunie.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?