Tenis: Simona Halep - Aveam nevoie de această victorie

Tenis: Simona Halep - Aveam nevoie de această victorie

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a declarat, luni, după debutul său cu dreptul în turneul Gippsland Trophy, de la Melbourne, că avea nevoie de această victorie, având în vedere că nu a mai jucat din luna octombrie.

Halep a trecut de rusoaica Anastasia Potapova (19 ani) cu 6-4, 6-4, luni, în runda a doua a turneului WTA 500 de la Melbourne, în primul său meci oficial din 2021. Vineri, Halep a învins-o pe australianca Ashleigh Barty cu 3-6, 6-1, 10-8, într-un meci demonstrativ la Adelaide.

"Aveam nevoie această victorie, deoarece nu am mai jucat un meci oficial din octombrie, deci a trecut multă vreme", a declarat Halep la interviul de după meci.

''Am vrut să simt terenul, să simt jocul. Ştiam că va fi un meci dificil, pentru că Potapova loveşte foarte puternic. Nu a fost uşor, dar am încercat să dau ce am mai bun şi sunt bucuroasă că m-am calificat'', a mai spus fostul lider mondial, care în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre germanca Laura Siegemund şi australianca Destanee Aiava.

Halep, care a împlinit recent 10 ani în top 10 WTA, a reuşit 23 de aşi, faţă de doar 17 ai rusoaicei, fiecare având acelaşi număr de erori neforţate, în 78 de minute de joc.

Potapova (10 WTA), campioană a junioarelor la Wimbledon, în 2016, nu a reuşit să obţină a doua victorie în faţa unei adversare de top 5 din carieră, prima venind în 2019, contra jucătoarei germane Angelique Kerber, la Roland Garros.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”