Tenis: Simona Halep nu se mai teme de COVID-19 după ce s-a vaccinat

Tenis: Simona Halep nu se mai teme de COVID-19 după ce s-a vaccinat

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fost lider mondial, a declarat că nu se mai teme de COVID-19 după ce s-a vaccinat şi i-a îndemnat şi pe alţii să se imunizeze pentru a reduce astfel restricţiile de sănătate şi siguranţă din tenis, transmite Reuters.

Halep, care va împlini 30 de ani luna viitoare, nu a călătorit la New York anul trecut, în septembrie, pentru US Open şi turneul de la Cincinnati (găzduit de Big Apple în 2020) din cauza pandemiei, însă în octombrie a fost testată pozitiv la coronavirus, iar în februarie s-a vaccinat.

''Nu mi-e teamă, deoarece m-am vaccinat'', le-a declarat Halep reporterilor după victoria de marţi de la Cincinnati, 6-4, 3-6, 6-1 cu poloneza Magda Linette, în primul tur.

''Mă simt protejată, sunt atentă, port masca atunci când sunt mulţi oameni în jurul meu'', a mai spus Halep.

Halep, care a revenit după o pauză de trei luni cauzată de o accidentare la gambă, a declarat că nu-i plac bulele sanitare: ''Mă simt foarte stresată când sunt într-o bulă sanitară''.

Tenisul profesionist a fost oprit timp de cinci luni anul trecut, după închiderea graniţelor pentru oprirea răspândirii virusului. Circuitul profesionist s-a reluat însă fără spectatori şi cu jucătorii plasaţi în ''bule sanitare''.

ATP şi WTA au recomandat jucătorilor să se vaccineze, iar Halep se află pe aceeaşi lungime de undă: ''Dacă se va vaccina din ce în ce mai multă lume va fi mai bine, deoarece nu vom mai avea atâtea restricţii''.

Numărul trei mondial la masculin, grecul Stefanos Tsitsipas, a declarat recent că nu se va imuniza contra COVID-19 atâta timp cât vaccinul nu va fi obligatoriu.

Halep va juca în turul al doilea la Cincinnati contra americancei Jessica Pegula.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /