Tenis: Simona Halep se simte pregătită pentru Turneul Campioanelor

Tenis: Simona Halep se simte pregătită pentru Turneul Campioanelor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a declarat că se simte pregătită pentru Turneul Campioanelor de la Singapore (23-30 octombrie), unde va fi a treia favorită.

"Trebuie să joci bine acolo, deoarece toate jucătoarele din top opt joacă un tenis nebunesc, deci trebuie să fiu pregătită'', a declarat Halep pentru site-ul WTA.

Sursa amintită precizează că Singapore este unul dintre turneele favorite ale Simonei, aici reușind cea mai importantă victorie a carierei sale, în 2014, în fața liderului mondial Serena Williams, în faza grupelor, cu un incredibil 6-0, 6-2. După ce a jucat finala în acel an, anul trecut românca nu a mai reușit să treacă de faza grupelor.

Halep nu a fost sigură că va reuși să se califice la Turneul Campioanelor anul acesta, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate și cu accidentări în debutul sezonului. Simona și-a găsit ritmul pe zgură și a continuat să joace bine, terminând sezonul cu 44 de victorii și 16 înfrângeri.

Simona Halep este în poziția de a termina în top 5 WTA pentru al treilea an consecutiv, notează site-ul WTA.

"La începutul anului, primele patru luni au fost foarte grele pentru mine. Nu știam dacă voi putea juca în acest an, deoarece mă simțeam foarte bolnavă și nu puteam sta mai mult de 15 minute pe teren. Am avut niște infecții", a mărturisit sportiva.

După o pregătire solidă cu antrenorul Darren Cahill, Halep și-a regăsit jocul său obișnuit, a ajuns până în sferturi de finală la Indian Wells și Miami, iar momentul bun a continuat și i-a adus primul titlu al sezonului, la Mutua Madrid Open.

"Am câștigat la Madrid și m-am gândit că am o șansă să ajung la Singapore, dar nu mă gândeam că mă voi califica până la US Open. Mi-am spus că am o șansă, dar nu am crezut sută la sută că pot ajunge. Așa că sunt foarte fericită că voi juca acolo pentru al treilea an'', a mai spus Halep.

După Madrid, Halep a ajuns în sferturi de finală la Wimbledon și a reușit o serie de 13 victorii consecutive, care i-a adus titlurile la Bucharest Open și Rogers Cup în Canada. În finalul sezonului, Halep a atins cel puțin sferturile de finală la șase din ultimele sale șapte turnee.

"Simt de la antrenamente că nivelul meu este foarte înalt. Bineînțeles, nu știi niciodată când vei juca împotriva unei adversare puternice, dar, totuși, am încredere că jocul meu depinde de mine. La începutul anului era foarte dificil să gândesc așa", a explicat Halep.

"După titlul din mai de la Madrid, am jucat foarte bine. Am pierdut câteva meciuri cu Serena și Kerber în ultimele trei, patru luni. Mă simt bine și simt că merit să fiu acolo. Bineînțeles nu am câștigat un turneu de Grand Slam încă, dar am jucat bine la turneele mari", a subliniat Halep.

După retragerea americancei Serena Williams de la Singapore, Halep a devenit a treia favorită, la WTA Finals urmând să mai participe Angelique Kerber (Germania), Agnieszka Radwanska (Polonia), Karolina Pliskova (Cehia), Garbine Muguruza (Spania), Madison Keys (SUA) și Dominika Cibulkova (Slovacia). Pentru ultimul loc favorită este britanica Johanna Konta.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...