Tenis: Sorana Cîrstea - Mă bucur că am început cu dreptul, asta e cel mai important, că am adus primul punct

Tenis: Sorana Cîrstea - Mă bucur că am început cu dreptul, asta e cel mai important, că am adus primul punct

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a declarat după primul primul meci din cadrul întâlnirii de Fed Cup dintre România şi Canada, de la Cluj, că este bucuroasă că a reuşit să aducă primul punct echipei României în această competiţie.

Cîrstea a spus despre jocul făcut că nu a fost unul extraordinar, însă a subliniat că nici nu era nevoie.

"Mă bucur că am început cu dreptul, asta e cel mai important, că am adus primul punct. (...) Am început meciul bine, am făcut o încălzire bună. Ştiam ce am de făcut. Toată lumea ştie, sunt o jucătoare agresivă, trebuie să îmi creez eu şansele. Am reuşit repede, după imn, să îmi revin şi a fost un meci în care am jucat solid, disciplinat, nu am jucat extraordinar, dar nici nu aveam nevoie astăzi'', a spus Sorana Cîrstea, în conferinţa de presă care a urmat meciului.

Ea a spus că atmosfera din Sala Polivalentă fost extraordinară şi că acest lucru i-a adus puţine emoţii, lucru care nu s-a mai întâmplat de mult.

"Mi-ar fi părut rău cu o asemenea atmosferă să nu pot aduce prima victorie. A fost incredibil, de când joc tenis, de 24 de ani, nu am văzut asemenea atmosferă şi asemenea public. M-am simţit extraordinar. Am avut puţine emoţii, ceea ce ce nu se mai întâmplă după atâţia ani", a declarat jucătoarea.

Întrebată dacă există, în opinia sa, şanse ca echipa României să câştige competiţia Fed Cup, Sorana Cîrstea a spus că jucătoarele sunt foarte bune şi au mari şanse, însă drumul care a rămas de parcurs până la acest obiectiv este lung.

"Avem valoare să câştigăm această competiţie, avem atâtea jucătoare, puteam să aducem azi la Cluj trei echipe de Fed Cup, nu una, ceea ce este incredibil pentru o ţară ca România. (...) Un pic ne dezavantajează sistemul acesta în doi ani, nu te lupţi în fiecare an pentru titlu, practic noi acum încercăm. Suntem în Cupa Mondială II şi dacă vom câştiga acum şi în aprilie ajungem în Cupa Mondială I şi abia acolo ne putem lupta pentru titlu. Ne-ar fi avantajat poate un pic un sistem ca la băieţi", a spus Cîrstea.

Jucătoarea a recunoscut că ar fi important ca meciurile de tenis să poată fi jucate peste tot în ţară, ca spectatorii să poată participa la atmosfera din timpul meciului, dar a recunoscut că nu peste tot în România există condiţiile de la Cluj.

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, numărul 38 mondial, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-2 pe Carol Zhao (138 WTA), iar echipa de Fed Cup a României conduce Canada cu scorul de 1-0 după primul meci al întâlnirii care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul I al Grupei Mondiale II.AGERPRES/(A - autor: Elena Stanciu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență