Tenis: Sorana Cîrstea, calificată în turul al doilea la Australian Open

Tenis: Sorana Cîrstea, calificată în turul al doilea la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, luni, la Melbourne, în runda a doua a turneului Australian Open, după ce a dispus cu 6-2, 6-1 de rusoaica Irina Hromaceva.

Românca (78 WTA) s-a impus într-o oră și 11 minute, în prima sa confruntare cu Irina Hromaceva (92 WTA), care nu a reușit să transforme niciuna din cele șase mingi de break create.

Următoarea adversară a Soranei va fi Carla Suarez Navarro (Spania/N. 10) sau Jana Cepelova (Slovacia).

Cîrstea, care anul trecut nu a participat la turneul de la Melbourne, iar în 2014 și 2015 a pierdut în runda inaugurală, și-a asigurat un cec de 80.000 de dolari australieni și 70 de puncte WTA.

Irina Begu s-a calificat și ea în turul al doilea , după 5-7, 6-3, 6-4 cu kazaha Iaroslava Șvedova, în timp ce Simona Halep a fost învinsă de americanca Shelby Rogers , cu 6-3, 6-1, iar Patricia Țig a fost surclasată de portoricana Monica Puig, cu 6-0, 6-1.

Marți vor evolua în primul tur celelalte două românce de pe tabloul principal de simplu, Monica Niculescu (împotriva rusoaicei Ana Blinkova) și Ana Bogdan (contra rusoaicei Elena Vesnina).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina