Tenis/Coronavirus: Nadal nu este sigur dacă va participa la JO de la Tokyo

Tenis/Coronavirus: Nadal nu este sigur dacă va participa la JO de la Tokyo

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, de două ori campion olimpic (la simplu şi la dublu), a declarat marţi că nu s-a decis încă dacă va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară, urmând să decidă în funcţie de ''circumstanţele'' legate de pandemia de coronavirus, scrie AFP.

''Evident, într-o situaţie normală, nu se punea problema să nu particip la JO, asta fără îndoială. Toată lumea ştie ce au însemnat JO pentru mine. În condiţiile actuale însă nu ştiu... Să vedem ce se întâmplă în următoarele două luni, trebuie să-mi organizez agenda'', a spus Nadal (3 ATP).

El a arătat că într-o perioadă marcată de pandemie jucătorii trebuie să se adapteze, să fie flexibili.

''Nu ştiu încă, sincer, nu pot oferi un răspuns clar (...). Într-un an normal, eu îmi cunosc programul aproape 100% de la 1 ianuarie până la sfârşitul anului. Dar acum este puţin diferit. Trebuie să fim capabili să ne adaptăm şi să fim flexibili'', a spus Nadal.

Rafael Nadal a fost campion olimpic la simplu în 2008 şi la dublu în 2016.

Regiunea Tokyo şi alte câteva departamente din Japonia se află în prezent în stare de urgenţă legată de pandemia de coronavirus, stare de urgenţă care va dura cel puţin până la sfârşitul lunii mai. Aproximativ 10.000 de sportivi din 200 de ţări sunt aşteptaţi în această vară la JO 2020 (23 iulie-august 8).

Duminică, jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka, nr. 2 WTA, a definit drept "inconfortabilă" situaţia din Japonia, ţară care urmează să găzduiască în această vară Jocurile Olimpice în plină pandemie de Covid-19, ceea ce reprezintă "un risc pentru oameni".

"În opinia mea, există multe riscuri pentru oameni, iar acest lucru ne poziţionează într-o situaţie foarte inconfortabilă", a declarat Osaka într-o conferinţă de presă cu prilejul turneului de la Roma.

"Deci acest lucru ar trebui să fie realmente subiect de discuţie. Desigur, eu aş spune că vreau să merg la Jocuri dacă vor avea loc, întrucât sunt sportivă şi asta am aşteptat toată viaţa mea", a adăugat japoneza.

"Dar cred că sunt lucruri mult mai importante în curs, iar în mod special anul trecut cred că se puteau întâmpla multe lucruri neprevăzute", a mai spus Osaka.

"Eu m-am vaccinat. Dar cred că, până la urmă, că nu poţi forţa pe nimeni să se vaccineze, însă dacă vrei să mergi la Jocuri cred că ar trebui. Trebuie făcut totul pentru ca ţara gazdă să fie mulţumită", a adăugat ea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut