Tenis/Coronavirus: Naomi Osaka luptă cu demonii interiori în perioada carantinei

Tenis/Coronavirus: Naomi Osaka luptă cu demonii interiori în perioada carantinei

Naomi Osaka luptă cu demonii interiori în perioada carantinei, ocupându-se de introspecţie şi încercând să depăşească timiditatea sa paralizantă, scrie Reuters despre jucătoarea japoneză de tenis ce a câştigat două turnee de Mare Şlem.

Sezonul de tenis a fost suspendat la începutul lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19, iar întreruperea va continua cel puţin până la mijlocul lui iulie, numeroase ţări luând măsuri de izolare pentru a opri răspândirea virusului.

Osaka, care se antrenează în Statele Unite, ţara cea mai lovită de noul coronavirus, profită de această pauză prelungită pentru introspecţie.

"Cred că lumea ştie că sunt cu adevărat timidă. Vreau să folosesc perioada carantinei ca să mă gândesc la toate. În ce mă priveşte, am multe regrete înainte să adorm", a declarat Osaka pentru CNN Sport.

Petra Kvitova a spus anul trecut că Osaka ar trebui să se obişnuiască să aibă o ţintă pe spate, după ce japoneza a recunoscut că îi este greu să facă faţă unei atenţii sporite în urma ascensiunii la vârful clasamentului mondial.

"Majoritatea regretelor sunt legate de faptul să nu spun ceea ce gândesc. Mi se pare că dacă m-aş afirma, aş fi avut ocazia să văd ce s-ar fi întâmplat", a spus Osaka.

Primul japonez care a ajuns lider mondial, după victoria de la Australian Open de la începutul lui 2019, Osaka a apreciat că tenisul nu este o prioritate în acest moment.

"Vreau să folosesc această perioadă ca să învăţ ceva nou, fiindcă sunt destul de sigură că nu voi mai avea niciodată atât de mult timp liber. Nu se pune problema că aş uita să joc tenis", a spus numărul 10 mondial.

Fără acces la săli şi la terenuri de tenis, jucătoarea de 22 de ani a găsit o parteneră de antrenament în Venus Williams, alt fost lider mondial, cele două difuzând o sesiune de exerciţii fizice pe reţelele de socializare.

"În acest moment nu vreau să mă antrenez cinci ore pe zi, fiindcă eu cred că în felul acesta ajungi la epuizare şi nu ştii niciodată când vor fi reluate turneele. Tocmai am fost în direct pe Instagram cu Venus. A fost puţin mai intens decât credeam", a spus japoneza.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...