Tensiuni PNL-PSD în Parlament. Vîlceanu: „La PSD văd că e o pasiune pentru găuri”. Simonis avertizează că nu vor rămâne datori

Tensiuni PNL-PSD în Parlament. Vîlceanu: „La PSD văd că e o pasiune pentru găuri”. Simonis avertizează că nu vor rămâne datori

Venirea ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, în Parlament a dus la dezbateri cu scântei nu doar între partidele Puterii și ale Opoziției, ci și în interiorul Coaliției. PSD a avut atacuri la adresa lui PNL și USR, PNL l-a luat la țintă pe ministru.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor FOTO Inquam

România a fost băgată în procedură de deficit excesiv de o guvernare de dreapta. Procedură care ne-a dus la 9,4% din PIB. În 2022, am redus deficitul al 5,7% din PIB. În 2023 ne-am propus o reducere la 4,4 din PIB”, a afirmat Adrian Câciu, în plenul Parlamentului. „Anul acesta vom avea una din cele mai mari creșteri economice din Europa. Da, Europa a răcit”, a mai afirmat Câciu.

Gaura la bugetul de stat nu e în niciun caz de 20 de miliarde”, a mai subliniat Adrian Câciu. „Este bine ca și statul să ia măsuri de consolidare bugetară pe partea cheltuielilor și să dea Dumnezeu ca la rectificare, veniturile să fie pe măsura estimatului și atunci poate găsim un pachet de măsuri pentru populație”, a completat ministrul Finanțelor.

Gabriel Zetea (PSD) i-a luat apărarea lui Câciu și a lansat un atac la adresa USR și a guvernărilor liberale anterioare, în prim plan fiind Florin Cîțu. Zetea a amintit de achizițiile de vaccinuri și de măști neconforme. De asemenea, a punctat faptul că și în Guvernul Cîțu a crescut numărul de angajați la stat.

PNL, replică neașteptată pentru Câciu

Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanțe, i-a atras atenția lui Câciu privind încurcarea unor cifre, „Domnul Câciu a preluat mandatul la Ministerul Finanțelor în 2021, luna noiembrie, moștenind un deficit de 4,7% din PIB și a reușit să facă 6,7% din PIB. Asta a reușit într-o lună. Verificați datele”, a punctat Vîlceanu.

La PSD aveți o pasiune pentru găuri. În 2017 ați mai inventat o gaură. Gaura pe care Dragnea o ancheta cu o comisie împotriva lui Cioloș. Acum vă autogăuriți. Faceți comisie de anchetă să-l anchetați pe Câciu”, i-a îndemnat Vîlceanu.

PSD așteaptă să se răzbune

Liderul deputaților PSD; Alfred Simonis, a luat cuvântul pentru a bate obrazul celor din PNL, care l-au lăsat pe Dan Vîlceanu să-l critice pe Adrian Câciu. „Când miniștrii PNl au fost în Parlament, reprezentanții PSD i-a apărat. Chiar săptămâna trecută am încercat să vedem partea plină a paharului. Nu avem parte de același tratament din partea PNL (...) De abia aștept viitorul ministru al PNL la „Ora Guvernului”, pentru a beneficia de același tratament din partea noastră

Și USR, formațiunea care l-a chemat pe Adrian Câciu în Parlament, a avut doar critici la adresa ministrului de Finanțe. „Ați sufocat economia reală.”, i-a reproșat Cătălin Drulă, președintele USR, reprezetantului Guvernului.

Ați venit în decembrie cu un buget mincinos. V-am spus că e construit pe minciună și a crăpat după 3 luni”, a completat Drulă, pe tema ideii de a reduce în următoarea perioadă cheltuielile bugetare. „Sunteți guvernarea scumpirilor”, a subliniat președintele USR.

La final, Adrian Câciu a dat răspunsuri scurte, având un clinci doar cu Antonel Tănase, deputat al Forța Dreptei și fost secretar general al Guvernului, căruia i-a transmis că probabil că mai are de dat clarificări la DNA pentru pandemie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”