Teoria CONSPIRAȚIEI despre fetița ucisă de olandez. Așa o fi?

MJigodie: Hai să vă mai zic una. Deși știu că o să mă înjurați pentru asta.

Sursele mele (da, oricât de ciudat sună, am surse) mi-au șoptit că familia fetiței de numai 11 ani, răpită și ucisă de olandez, nu era tocmai una tradițională.

Cică mai vânduseră o fetiță unor sau unui olandez iar mama ei se plimba cam des și suspect prin Olanda.

Asta nu justifică cu nimic faptele, nu scuză deloc poliția și procurorii ahtiați după imagine ci doar zic că merită investigat.

Unde mai pui că, câinele de urmă al poliției a mers de fiecare dată în spatele casei familiei. Ceea ce poate însemna că fata a fost luată de acolo. Sau că acolo s-a întâmplat ceva. Poate o tranzacție.

Și mai e un aspect important, un pedofil de afară nu vine să răpească copii aiurea pe străzi, vine la pont sau la ademenit. Nu riscă niciun dement să ia cu forța un copil dintr-o comunitate în care poate fi ușor linșat.

Eu aș insista pe anchetarea familiei. Cum plua mea dau de polițiști să le zic ce să facă? Se pare că nu prea au habar.

Ultimă oră: Percheziții în Capitală și în Olanda în cazul Mihaela/Procurorii caută posibili complici sau alte victime

Procurorii efectuează percheziții în Capitală și în Olanda în cazul Mihaela, fetița de 11 ani din județul Dâmbovița, răpită și ucisă vineri, principalul suspect fiind un cetățean olandez, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate anchetei. Procurorii ar căuta posibili complici sau alte potentiale victime.

Perchezițiile au loc în București într-un imobil din sectorul 2, unde suspectul ar fi închiriat o locuință.

Controverse între șeful Poliției Române și procurorul general 

La toate activitățile derulate de polițiști în dosarul uciderii fetiței de 11 ani din Gura Șuții (Dâmbovița) a fost prezent un procuror, susține șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu. El îl contrazice astfel pe procurorul general Bogdan Licu, care susține că procurorul de caz nu a știut despre conversația telefonică pe care polițiștii au avut-o sâmbătă noapte cu olandezul, care ajunsese deja la Amsterdam. Nu este prima controversă Parchet-Poliție, procurorii și polițiștii contrazicându-se și în cazul Caracal, mai exact cu privire la percheziția în locuinţa lui Gheorghe Dincă, unde anchetatorii au descins abia după 19 ore, pe motiv că procurorul a emis mandat de percheziție doar dupa ora 6.00 dimineața.

"La toate activitățile desfășurate în caz a fost prezent un procuror (...) Eu vă spun că a fost un procuror la toate activitățile", a declarat, marți, șeful Poliției Române, întrebat despre declarațiile lui Licu potrivit cărora procurorul de caz nu a fost informat că polițiștii l-au contactat telefonic pe cetățeanul olandez.

Întrebat când a început vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, Liviu Vasilescu a răspuns: "Din acea noapte, dar volumul de imagini a fost unul foarte mare. Din acea noapte s-a făcut vizionarea camerelor și s-au luat toate mașinile suspecte și s-a verificat mașină cu mașină”.

De asemenea, el a susținut că primul echipaj de poliție a ajuns la fața locului la 6 minute de la apelul la 112 privind dispariția femeii. "Vineri seară s-au mobilizat forțe și au început căutările. În jurul orelor 19.33 s-a efectual apel la 112, iar în șase minute o echipă a ajuns acolo, iar începând cu ora 20.00 au început să vină forțe de la Găești și de la ora 21.00 de la Poliția Dâmbovița. Au fost în jur de 120 de cadre în orice moment, iar duminică urma să vină încă 80 de cadre de la inspectoratele de poliție Dâmbovița și Prahova și 100 de jandarmi", a declarat Vasilescu.

Șeful Poliției Române dă vina pe olandezi, care nu au anunțat că suspectul comisese și alte infracțiuni

Șeful Poliției Române a mai spus că autoritățile din România nu au fost informate de cele din Olanda privind prezența lui Johannes Visscher în România și nici cu privire la infracțiunile pentru care a fost cercetat, ipoteză susținută și de procurorul general Bogdan Licu."

De obicei, este semnalată prezența cetățenilor străini care au antecedente de agresiuni sexuale. Atunci când părăsesc o țară și se deplasează în altă țară, când avem astfel de semnalări, luăm toate măsurile necesare conform metodologiilor noastre. În acest caz nu am avut semnalare”, a susținut șeful Poliției Române.

Întrebat de ce nu au fost informați, Liviu Vasilescu a răspuns: "Deci nu am primit o semnalare, nu că nu am avut o colaborare. Deci în acest caz nu a fost semnalat, nu știu de ce, este problema dânșilor (a autorităților din Olanda - n.r.)”.

Liviu Vasilescu declara luni, la Digi 24, că principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani a mai fost anchetat pentru infracțiuni sexuale și cu violență. "În momentul de față e în lucru un dosar penal. Vă confirm că am luat legătura chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică cu omologii, este cunoscut (cetățeanul olandez suspect în acest caz - n.r.) cu infracțiuni la viața sexuală, violență și conducere sub influența alcoolului. Este un cazier al lui, e o chestiune a colegilor olandezi, figurează cu astfel de fapte în cazier", spunea Vasilescu.

Șeful Poliției Române a vorbit și despre faptul că cetățeanul olandez a plecat sâmbătă din România fără să fie împiedicat de către autorități. De asemenea, el a precizat că anchetatorii au luat legătura cu olandezul în jurul orei 19.50, când acesta era la Amsterdam, iar în acel moment nu era considerat suspect. "L-am întrebat, neavând nicio suspiciune asupra lui - așa am procedat și cu ceilalți - dacă a fost în acea zonă și a recunoscut”, a spus șeful Poliției, care a precizat că bărbatul a declarat că a fost în România ca turist.

Poliția Română a precizat oficial, luni, că olandezul suspectat că ar fi omorât-o pe Adriana, fetița de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis, însă nu sunt cunoscute motivele care l-au făcut pe bărbat să recurgă la acest gest. Johannes Visscher a ajuns în România miercuri și a plecat sâmbătă, el petrecând în țara noastră 3 zile.

Marți dimineață, procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat că cetățeanul olandez mai fusese în România de cel puțin patru ori și "există suspiciuni că activitatea infracțională a individului s-a derulat pe mai multe județe", iar anchetatorii încearcă acum să identifice locurile în care a mai fost bărbatul și să stabilească dacă a mai avut complici. Procurorul general a mai spus că atunci când va fi primită "dovada oficială" că olandezul s-a sinucis, dosarul va fi clasat, având în vedere "decesul făptuitorului", dar aceasta nu înseamnă că ancheta se va închide.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

3 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

4 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…