Teoria CONSPIRAȚIEI

Teoria CONSPIRAȚIEI

Cât de implicate au fost Statele Unite ale Americii în lovitura militară de azi noapte? este întrebarea pe  care și-o pun cei mai mulți analiști . Surse din cadrul comunității de informații turce au declarat azi noapte,  dezvăluie Floriana Jucan în Q Magazine.  că totul a fost organizat cu sprijin activ din Statele Unite, însă am refuzat să mediatizez această informație în lipsa unor dovezi concrete.

Tăcerea Administrației de la Washington, în primele ore ale loviturii, ar fi putut constitui o dovadă a implicării, însă una destul de subiectivă.

Potrivit acelorași surse, Președintele Erdogan a devenit incomod din cauza instransigenței cu care conduce țara, dar mai ales pentru că o trilaterală-la care lucrează susținut-Rusia-Turcia-Israel, ar schimba enorm polii de putere în Europa.

Însă, în sprijinul celor afirmate de sursele turcești, vine chiar un fost ofițer de rang înalt al armatei americane.

Lt.Col(r) Ralph Peters a declarat azi noapte, la postul de televiziune Fox News, textual : „Dacă lovitura militară reușește, islamiștii pierd și noi câștigăm!”

Peters este absolvent al Universității din  Pennsylvania, stat în care își are cartierul general și imamul musulman Fethullah Gulen, cândva aliat al președintelui turc, Recep Tayip Erdogan, actualmente cel mai înverșunat opozant al său și, potrivit mai multor surse din Intelligence-ul Turciei, omul pe care Statele Unite mizau pentru preluarea puterii după lovitura de azi-noapte.

Petres a lucrat  în serviciul de informații militar american, petrecând 10 ani în Germania, devenind ulterior ofițer specializat pe spațiul Uniunii Sovietice.

La câteva ore după ce Turcia devenise practic prizoniera facțiunii armate care a vrut să răstoarne regimul aflat la putere, un mesaj de la Casa Albă arăta că atât Barack Obama, cât și secretarul de stat, John Kerry, sprijină „regimul ales democratic” în Turcia.

Sursele Q Magazine au declarat că a fost o surpriză pentru toții liderii lumii solidaritatea poporului turc cu Președintele Erdogan și că nu s-au așteptat ca oamenii să iasă în stradă în numele acestuia cu riscul de a fi mitraliați de armată.

La ora 2 dimineața, Q Magazine a dezvăluit că lovitura de stat eșuase, făcînd publice numele a patru ofițeri ai armatei turce implicați, care fuseseră arestați. Puțină lume a crezut. Și multă a sperat că…poate..totuși… 

Premierul turc Binali Yildirim a făcut astăzi o declarație extrem de dură la adresa Statelor Unite. Yildirim a afirmat că „orice țară care îl adăpostește pe clericul Gulen nu poate fi un prieten al Turciei și va fi considerată în război cu Turcia”, potrivit Reuters. Erdogan l-a acuzat azi noapte, în prima sa declarație de  după sosirea la Istanbul, pentru tentativa de lovitura de stat pe predicatorul turc Fethullah Gulen.

Sâmbătă dimineața, predicatorul Fethullah Gülen a condamnat în termenii cei mai fermi tentativa de lovitură de stat din Turcia, precizand că „Am suferit de-a lungul ultimilor 50 de ani din cauza câtorva lovituri de stat militare și consider că este o insultă sa fiu acuzat de vreo legătură cu această încercare. Resping categoric astfel de acuzații”.

Imediat după declarațiile lui Erdogan, un grup apropiat predicatorului Fethullah Gulen a negat implicarea în lovitura de stat.
„Condamnăm orice intervenție militară în politica internă a Turciei”, a transmis Alianța pentru Valori Comune într-un comunicat. „Declarațiile făcute de cei din cercurile lui Erdogan cu privire la implicarea mișcării sunt extrem de iresponsabile”, a mai precizat organizația.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…