Țepari de lux în imobiliare? De ce oare apare și numele Ioanei Băsescu în combinație?

Țepari de lux în imobiliare? De ce oare apare și numele Ioanei Băsescu în combinație?

Unul dintre dezvoltatorii imobiliari cu cea mai agresivă campanie de imagine, Nordis Group, se poate „lăuda” cu nenumărate promisiuni neonorate către clienți: de la termene de livrare întârziate cu anii, până la apartamente dispuse la etaje care nu există în autorizațiile de construcție, dezvăluie Ziare.com .

Paradoxal, deși proiectele imobiliare întârzie să fie finalizate, Nordis anunță noi și noi dezvoltări, în condițiile în care se laudă cu un procent de vânzări de peste 50% la cele deja începute și nepredate și percepe de la clienți avansuri și de 95% din suma totală!

La o simplă vizită pe site-ul Nordis Group, ești invitat să cumperi de la dezvoltator apartamente în patru dezvoltări imobiliare, toate în zone cu mare căutare: Mamaia, Sinaia, Brașov și București. Machetele sunt frumoase, promisiunile atractive, finalizarea lipsește cu desăvârșire. Dar să le luăm pe rând.

Nordis Mamaia

Aici avem 3 etape de dezvoltare. Prima o reprezintă două clădiri cu regim Aparthotel, vândute ca atare clienților.

Regimul de înălțime e depășit cu câteva etaje față de autorizația de construcție obținută de la Primăria Năvodari, ceea ce face, printre altele, să nu poată obține autorizațiile de branșare la utilități.

Autorizație de construire pentru supraetajarea cu un etaj bloc Mamaia



Apartamentele în aceste prime două clădiri trebuiau date în folosință clienților din 2019. Faptul că ansamblul nu e branșat nu i-a împiedicat pe reprezentanții dezvoltatorului să organizeze o fastuoasă recepție de inaugurare (utilitățile, probabil, nefiind chiar importante!) în 30 iulie, în incinta Recepției, amenajată special pentru această ocazie și dând senzația că, în fine, ceva a fost finalizat și dat în folosință.

A doua o reprezintă alte două clădiri, asemănătoare cu primele, care ar trebui să fie predate clienților în vara lui 2022, însă stadiul lucrărilor și ritmul de lucru de până acum nu sugerează că respectarea acestei date limită este posibil.

Autorizație construire Bloc 3 Nordis Mamaia



Și aici, regimul de înălțime prevăzut în autorizația de construcție eliberată de Primăria Năvodari e depășit cu cel puțin 3 etaje.

Conform autorizației de construire eliberate de Primăria Năvodari, Nordis a obținut suplimentare cu un etaj al blocurilor, ceea ce înseamnă P+10, nicidecum P=13, ceea ce se întâmplă în realitate.

Nordis Mamaia Autorizatie de Construire Bloc 2 Nr. 862 Din 28.11.2019 Scarile c Si d (3)



Ziare.com a luat legătura cu clienți care au plătit un avans de 95% pe un apartament în faza 2 a Nordis Mamaia, la un etaj care nu există în autorizație.

„Ne-au promis că va fi reautorizat, dar până acum nu s-a întâmplat așa ceva. Înainte să semnăm și să dăm banii, când ne-au transmis documentația, am observat discrepanța dintre ce ne promitea Nordis și Autorizația de Construcție și am semnalat-o. Soluția a fost o clauză suplimentară, la notar, prin care Nordis s-a angajat să rezolve problema regimului de înălțime până la termenul de predare”, spune D.B., client care a achitat 95% din prețul de achiziție al unui apartament situat la un etaj care nu există pe hârtiile oficiale.

Notarul care a autentificat tranzacția a fost Ioana Băsescu.

De precizat că și faza a doua figurează în documente ca având regimul de Aparthotel, ceea ce permite aplicarea unui TVA de 5%.

Cele două proiecte nefinalizate nu au împiedicat Nordis Group să promoveze spre vânzare o a treia fază în zonă, respectiv încă șase blocuri de apartamente!
Nordis Sinaia

Situată în proximitatea Tavernei Sârbului, dezvoltarea imobiliară Nordis Sinaia avea ca termen de finalizare decembrie 2020. La data la care apartamentele trebuiau predate cumpărătorilor, Nordis nu avea nici măcar Autorizație de Construcție pentru ansamblul de locuințe, ci doar o Autorizație de consolidare a malului din imediata apropiere.

Autorizația de Construcție a fost emisă, în cele din urmă, de Primăria Sinaia cu câteva zile în urmă, pe 5 august 2021.

Autorizație de construire în Sinaia pentru consolidare ziduri Nordis



Pe cale de consecință, termenul de predare e dificil de estimat. Potrivit surselor consultate de Ziare.com, la ansamblul din Sinaia, Nordis mai are și alte încurcături cu clienții, întrucât în urma mai multor recompartimentări au dispărut, pur și simplu, niște apartamente, unele vândute deja, și s-ar fi deschis tot felul de negocieri cu oamenii care le plătiseră deja ca să-i convingă să ia altceva pentru banii achitați în avans.

Este vorba despre negocieri și/sau înțelegeri virtuale, pentru că Nordis Sinaia e departe de a fi finalizat.

Link autorizație construire Sinaia .

Nordis Brașov

Și la dezvoltarea din Brașov au fost probleme până de curând. Plata pentru terenul pe care s-ar construi Nordis Brașov a fost mult întârziată, fostul proprietar fiind nevoit să apeleze la justiție ca să-și primească cea de-a doua rată din prețul total al terenului.

În fața cererii de executare silită depusă de fostul proprietar (Morani Residence srl) la Judecătoria Sectorului 1, Nordis a achitat rata scadentă în mai, întrucât acțiunea a fost respinsă de instanță cu câteva zile în urmă (17 august 2021) ca „rămasă fără obiect“.

Acțiunea în justiție viza achitarea unei rate de 350 de mii de euro din totalul de 1.900.000 euro plus TVA pe care Nordis s-a angajat să-i plătească fostului proprietar al terenului.

Link decizie Judecătorie Sectorul 1 București .

București

O nouă dezvoltare imobiliară a fost anunțată de Nordis și pentru Capitală. Tot într-o zonă de lux, respectiv Barbu Văcărescu – șoseaua Fabrica de Glucoză. Aici nu poate fi vorba despre întârzieri, întrucât proiectul acum demarează.

Rămâne însă un semn de întrebare generat de succesiunea rapidă de proiecte imobiliare pe care compania le demarează, în condițiile în care cele ar fi trebuit finalizate întârzie.

P.S.1 Ziare.com a contactat Nordis Group, telefonic și pe e-mailul oficial, pentru a obține un punct de vedere oficial al companiei. Demersurile făcute miercuri, 25 august, au rămas fără răspuns până la momentul publicării acestui material.

P.S. 2 Ziare.com îi invită pe clienții Nordis Group care au diferende cu dezvoltatorul să ne contacteze pe adresa redactia@ziare.com dacă au avut nemulțumiri similare sau de altă natură și doresc să le facă publice.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale