Terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a surpat pe o lungime de 70 de metri; o echipă a CNAIR verifică situația

Terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a surpat pe o lungime de 70 de metri; o echipă a CNAIR verifică situația

Terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a surpat pe o lungime de 70 de metri și o lățime de 11 metri, iar o echipă de control a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se află la fața locului pentru evaluarea situației, a anunțat, vineri, CNAIR.

"Conducerea CNAIR SA a dispus în ultimele luni mai multe acțiuni inopinate de control în urma cărora au fost identificate o serie de neconformități. Cea mai recentă acțiune de control a fost trimisă pe șantierul lotului 3 al autostrăzii Lugoj — Deva, în urma apariției unei surpări a terasamentului pe o lungime de 70 de metri și o lățime de 11 metri. Echipa de control de la fața locului urmează să evalueze situația în vederea stabilirii cauzelor care au produs evenimentul și să prezinte un raport", se arată în comunicat.

Până în prezent au fost desfășurate acțiuni de control privind calitatea lucrărilor pe șantierele autostrăzilor Lugoj-Deva și Sebeș-Turda, iar principalele probleme identificate au fost legate de calitatea slaba a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor și calitatea neconformă a unora dintre lucrările executate.

CNAIR precizează că au fost emise rapoarte cu problemele constatate și s-au dispus măsuri contractuale de remediere.

Potrivit sursei citate, în cazul în care constructorii și consultanții nu vor remedia rapid deficiențele, măsurile contractuale de penalizare pot merge până la rezilierea contractelor din culpa antreprenorilor.

"Acțiunile de control vor continua și vor fi dispuse inclusiv în urma sesizărilor din partea cetățenilor și a presei", precizează CNAIR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale